Urolog sau androlog

Dacă am probleme cu potența, trebuie să merg la urolog sau androlog?

Salut! Sunt Pop și azi e timpul pentru un pic de educație sexuală pentru domnul general. Bine, pentru tine-n principal, dar înțelegi tu ideea. Scurt pe doi: urologie sau andrologie? Când ai probleme, e de mers la urolog sau androlog? Sau poate la alt specialist?

Pun problema așa pentru că eu, la rândul meu, atunci când am avut disfuncții erectile și eram disperat de-a dreptul că nu mi se mai scoală, nu știam unde să merg și ce să fac. Ca să nu mai vorbesc că mă ustura și când mergeam toaletă, de-am crezut ce e mai rău.

Normal, primul impuls era să mă învinovățesc, data viitoare când mă pregăteam să f*t, o dădeam în anxietate sexuală și tot așa. Eram într-un cerc vicios. Și dacă aș fi vrut să ies, nu puteam.

Plus că nu discutam cu femeia cu care făceam sex, de obicei la începuturi f*uteam o dată și dup-aia, gara! Ori pleca ea că eu nu prestam cum trebuie, ori plecam eu.

Așa că dezvoltasem și un comportament de bărbat impotent, eu neștiind dacă sufeream pe bune de impotență sau nu. Deși, la cum se arăta situația, cam părea că sufăr.

Așa că unica mea posibilitate, în afară de căutat aiurea pe internet și întrebând prieteni care nu știau decât să dea din umeri, a fost să merg la medic. Dar ce fel de medic? Urolog sau androlog?

Urolog sau androlog – la care trebuie să merg?

Știam doar că nu mi se scoală p*la și că trebuie să merg la un medic. După mai multe căutări, și, după ce am sunat la o clinică privată, mi s-a confirmat că trebuie că merg la urolog. Povestim și de androlog, stai pe pace.

Ca să nu pari picat din pom așa cum am părut eu, află că urologia se ocupă în principal cu identificarea bolilor genitale masculine și feminine. Hopa, deci pot să meargă și femeile la urolog, nu doar la ginecolog.

Mai bine sau mai complet spus, se ocupă cu diagnosticarea și tratarea problemelor afecțiunilor la nivelul sistemului urinar, cât și cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor sistemului reproducător.

Da, urologul e medicul care tratează impotența.

În afară de afecțiuni gen:

 • infecții urinare;
 • probleme cu prostata;
 • dureri pelviene;
 • boli cu transmitere sexuală sau BTS;

urologul poate să diagnosticheze și impotența, atunci când ea are cauze organice. Adică ai vreo boală care te împiedică să-ți scoli p*la, de exemplu.

Că tot am amintit și de androlog, uite ce am aflat.

Andrologia se ocupă cu diagnosticarea și tratarea tulburărilor sexuale și de reproducere bărbătești. Adică e un fel de ginecolog pentru bărbați.

De obicei, urologii au specializare și în andrologie și pot diagnostica și trata:

Află și ce este infertilitatea la bărbați și care pot fi cauzele.

Urolog sau androlog, important e ca atunci când ai o problemă, să mergi imediat la medic, boss.

Ce-ți face urologul sau cum te consultă

Mulți tipi cu care am vorbit mor de rușine când aud că trebuie să meargă la un specialist care să le atingă p*la. Ceea ce pot să înțeleg că urologul sau andrologul trebuie să te și pipăie, mai ales când vine vorba de sănătatea prostatei.

Consultația la urolog sau androlog depinde de problema pe care o ai. În principal, se începe ca la orice consult. Istoricul medical, trebuie să spui dacă știi ce boli au avut sau au cei din familie, dacă iei anumite tratamente sau nu.

Dacă iei tonice sexuale sau pastile potență pe bază de plante, ar fi momentul să spui. Orice poate să-ți influențeze activitatea acolo jos. Sau dacă iei tratament psihiatric.

Urologul sau andrologul te întreabă apoi care e problema, îți poate face un examen fizic. E posibil ca după o examinare amănunțită, să nu ai nicio problemă la nivel organic. Să fie vorba doar despre probleme psihologice care afectează erecția.

Atunci, în funcție de gradul problemei, vei putea merge la terapeut.

Urolog sau androlog pentru probleme cu potența

Atunci când nu ți se mai scoală, ai libidoul scăzut sau nu știi care sunt cauzele erecției slabe, într-un cuvânt (sau trei) ai probleme cu potența, mergi la urolog sau androlog.

Cum îți ziceam și mai sus, de obicei, urologul are dublă specializare. Dar ți-am amintit și de androlog ca să știi că e ok dacă ajungi ori la unul, ori la celălalt.

Oricum, în funcție de problema pe care o ai, o să ți se spună unde trebuie să mergi.

Dacă dai rateuri din pat din când în când, ia pastile potență naturiste ca să-ți revină încrederea în sine.  Dacă problema e încă acolo, știi ce ai de făcut. Deși eu îți doresc să ai de-a face cu urologul sau andrologul doar la controale de rutină.

Spor la dat!

This Post Has 2 Comments

 1. Nicu

  Doresc o recomandare ,nu mi-se mai scoala am 51 ani sunt din Caras-severin dar stau aproape si de timişoara

  1. Razvan

   Bună ziua! Cea mai sigură recomandare este să consultați un medic. Dacă vă recomandă remedii naturiste, alegeți în funcție de ingredientele lor – căutați întotdeauna prospectul și vedeți care este cea mai potrivită variantă organismului dumneavoastră. Sper să vă ajute acest sfat. Multă sănătate!

Lasă un răspuns