tulburari erectile barbat cu degetul in jos

Tulburările erectile nu-ți dau pace? Află cum le combați

Salutare! Răzvan mă numesc, despre tulburări erectile sunt aici să-ți vorbesc. Dacă suferi de ele, nu ești singurul, suntem mulți care am trecut sau trecem prin asta. Așa că scopul meu prin acest articol e ca mai întâi să te liniștesc, să te asigur că nu ai de fapt o problemă gravă și ceea ce ai se poate rezolva. Apoi, vreau să te ajut să scapi de probleme.

Știi momentul ăla când ești cu o gagică și ți se blegește la intrare? Sau atunci când în sfârșit ai ajuns în pat cu femeia visurilor tale și ești entuziasmat, gata să smulgi hainele de pe ea dar tot amâni momentul că nu ți se scoală? Ei bine, cel puțin 1 din 3 bărbați trece prin asta, mai ales dacă are peste 40 de ani.

Oricum, indiferent de vârstă, tulburări erectile poate avea oricine, fie că e de la anxietate, emoții înainte de sex, îngrijorare, oboseală, stres, teama de eșec, lipsa încrederii în sine. Astea sunt cele mai comune cauze pentru o erecție slabă, pe lângă factorii fizici, care țin de vârstă, stil de viață, consum de alcool sau alte substanțe, greutate, hipertensiune etc. Abia atunci se recomandă controlul medical și tratarea cauzei fizice, nu a erecției în sine.

Însă, până acolo, hai să vorbim despre liniștea ta, în ceea ce privește tulburările sau disfuncțiile erectile.

Ce sunt, de fapt, tulburările erectile

Tulburările sau disfuncțiile erectile sunt probleme asociate cu lipsa capacității unui bărbat de a duce la bun sfârșit o partidă de sex sau chiar de masturbare. Cu alte cuvinte, nu poți obține erecția sau nu o poți menține, odată obținută.

Ocazional, orice bărbat poate avea tulburări de erecție, indiferent de vârstă. Însă, când se repetă constant și durează mai bine de 3 luni, atunci e nevoie de un control medical.

Sistemul nervos e cel responsabil de excitație în organism, împreună cu sistemul circulator care asigură erecția prin circulația sângelui înspre penis. Oricum, Pop nu e medic dar se pricepe la erecții, prin urmare îți zic așa: excitația masculină e un sistem complex, care implică mai multe părți ale corpului: creier, mușchi, vase de sânge, hormoni (precum testosteron), nervi și implicit emoții.

Și știi care mai e faza nasoală cu disfuncțiile astea erectile? Odată ce te confrunți cu ele, apar și nemulțumirile, cum ar fi scăderea stimei de sine, stres, poate chiar stare de nervozitate. Unele cupluri se ceartă pe tema asta, deși totul ar trebui tratat cu calm și răbdare. Până la urmă, oameni suntem și trebuie să înțelegem că organismul nu poate funcționa mereu la perfecțiune.

Eu sunt aici să te liniștesc, așa cum am zis mai sus, dar și să te ajut să combați eventualele probleme. Hai să vedem ce e de făcut mai departe.

tulburari erectile sfaturi

Cum îți dai seama că ai de fapt tulburări erectile

Vorbeam cu un prieten și îmi spunea că el crede că are disfuncție erectilă. L-am întrebat „cum așa”? Și face că de fiecare dată când se culcă cu prietena lui, i se culcă în timpul sexului și nici nu apucă să ejaculeze. Era foarte afectat de treaba asta și credea că ea bănuiește că e din cauză că nu e suficient de atras de ea. Dar asta era chestia, era foarte atras, doar că punea super multă presiune asupra lui că voia să îi ofere orgasme intense dar nu reușea. Și asta îl măcina, avea o frică de fiecare dată când începeau să facă sex.

Am stat de vorbă cu el și am ajuns la concluzia că nu se deschidea destul de mult în fața ei, se simțea cumva rușinat cu multe chestii față de ea, avea mereu emoții în preajma ei și era stresat ca totul să iasă bine, chiar și mesele în oraș. Și atunci el nu se simțea bine, iar ea îl vedea că se agită. De aici și problemele cu erecția, dacă-ți vine să crezi. Însă ăsta e un exemplu de probleme emoționale care afectează erecția, însă nu este vorba de disfuncții erectile.

Așa că l-am întrebat „ți se scoală dimineața sau când ești singur?”. „Dacă încerci să te uiți la un film porno sau să te masturbezi ai probleme cu erecția?”. Și răspunsul lui a fost că nu. Atunci am dedus că nu era nicio problemă fizică, doar emoțională și avea nevoie de un stimulent. Nu i-am recomandat să meargă la psiholog, i-am zis să ia niște pastile potență. Și a luat, ca mai apoi să scape de problema cu erecția și să-și recâștige încrederea în el.

Știi cum e, viața sexuală e foarte importantă într-un cuplu și dacă asta nu merge, atunci e posibil să tragă după ea și toate celelalte aspecte. De-aia e nevoie de comunicare deschisă și sinceritatea, că rușinea nu-și are loc în viața de cuplu.

Ce reiese din toată povestea asta? Că disfuncții erectile înseamnă să nu ți se scoale sau să-ți moară nu numai când faci sex, ci și când ești singur, într-o ipostază în care în mod normal ți s-ar scula. Disfuncții erectile înseamnă să ai probleme cu erecția timp de cel puțin 3 luni, în care să nu poți duce o partidă de sex sau de masturbare la bun sfârșit.

Te-am mai liniștit? Dacă nu ți se scoală cum trebuie, găsește mai întâi cauza psihologică pentru asta, nu trata direct problema. Uite aici câteva metode de creștere a potenței pe cale naturală.

Cum combați tulburările erectile

Vorbeam și mai sus că problemele cu erecția, de orice fel, sunt de multe ori din motive psihologice dar pot fi și din diverse cauze fizice. Așa că, indiferent de vârsta ta, dacă din lectura de mai sus ți-ai dat seama că de fapt altele sunt cauzele pentru erecția slabă, sugerez să le tratezi pe ele ca să nu le lași să te domine și să ajungi, pe bune, la tulburări erectile.

Atunci când începi să ai dificultăți în a obține o erecție sau a o menține, nu e motiv de panică. În primul rând, trebuie să fii calm. Să îți pui niște întrebări:

  • reacționez mai puțin la stimulii sexuali care înainte îmi garantau erecția?
  • mi-a scăzut și libidoul?
  • nu mă mai atrage partenera la fel de mult?
  • am emoții în preajma partenerei, pun multă presiune asupra mea?
  • am un stil de viață aiurea (sunt sedentar, fumător, consum des alcool, nu mănânc sănătos etc)?
  • am probleme cardiace, diabet, boli cronice sau alte probleme ce ar putea reieși la niște analize medicale?

Cu alte cuvinte, fă tu primul pe doctorul și diagnostichează-te. Dacă vezi că nu ai probleme vizibile și pur și simplu e o chestiune de emoții, dacă vezi că ți se scoală când te masturbezi sau când te gândești la fanteziile tale care te excitau de obicei, atunci nu ai disfuncții erectile.

În al doilea rând, începe cu remedii naturale, precum leacuri populare pentru potență. Umblă puțin la stilul tău de viață și ai mai multă grijă de tine. Fă sport. Chiar dacă nu ai timp să treci pe la sală, uite niște exerciții pentru creșterea potenței la bărbați ușor de pus în practică acasă.

Cât despre partenera ta, concentrează-te mai mult pe ea. Fii acolo, atent la nevoile ei. Excită-o, încearcă să pui mai mult accent pe preludiu. Oferă-i plăceri folosindu-ți mâinile, limba, chiar tot corpul. Îmbrățișează-o, atinge-i și zonele non-erogene, iubește-o mai mult și iubește-te și pe tine.

Știi care e factorul care provoacă erecția cel mai tare la bărbați? Feedback-ul partenerei. Aici e vorba de reacțiile ei la ceea ce faci tu. Dacă vezi că se excită, că se simte bine, că geme de plăcere, că răspunde pozitiv la ce faci, înseamnă că faci ceva bine. Îți crește nivelul de testosteron, libidoul, stima de sine, scapi de emoții și mergi înainte până o aduci la orgasm.

Pe când, dacă pui presiune pe tine, ești stresat, te gândești că nu faci ceva bine sau că ea poate simulează orgasmul, dacă ești preocupat mai mult de satisfacerea ei decât de a vă simți amândoi bine împreună, atunci s-ar putea să dai greș. Așa că, atunci când ești cu partenera, află ce îi place, unde îi place să o săruți și să o atingi.

Preludiul e sfânt pentru obținerea unei erecții tari și pregătirea corpului pentru actul sexual.

Cu sfaturile mele, sunt sigur că nu ai cum să dai greș. Oricum, pentru toate situațiile unde vrei mai mult, mai ales pentru momentele în care nu e timp de preludiu sau simți că ai nevoie de un stimulent, ia o capsulă Pops. Și atunci trebuie doar să fii atent la parteneră, că erecția va veni de la sine și va rămâne.

Pe curând,

Răzvan

Lasă un răspuns