sfaturi si solutii pentru probleme sexuale

Sfaturi și soluții pentru cele mai comune probleme sexuale

Aveți probleme în cuplu de ceva vreme și acestea nici măcar în dormitor nu se mai rezolvă? Înseamnă că a venit momentul unei abordări mature în care să vă așezați la masă și să comunicați deschis și empatic despre ce se întâmplă. Dacă problemele voastre chiar sunt de natură sexuală, stați liniștiți, soluții există cu duiumul. Iată care sunt cele mai comune probleme sexuale și soluțiile aferente! 

Tulburări de ejaculare

Prin tulburări de ejculare ne referim la o serie de probleme legate de orgasmul masculin. Aici se încadrează ejacularea precoce, care poate avea loc chiar înainte sau imediat după penetrare sau ejacularea tardivă, caz în care durează prea mult. Există chiar și cazuri de ejaculare retrogradă, proces în cadrul căruia sperma ajunge în vezica urinară. 

Dacă vă confruntați cu astfel de probleme, pasul numărul unu va fi reprezentat de o vizită la medic, în urma căreia partenerul va fi diagnosticat. Soluțiile sunt variate, de la tratament medicamentos, până la consultații psihologice, implanturi peniene, comunicare cu partenera/partenerul sau substitut de testosteron. În anumite cazuri va avea nevoie doar de stimulente naturale pentru potență și mai multă încredere în sine! Important este să aveți curajul să cereți ajutor. 

Anorgasmia

Pe scurt, anorgasmia se referă la imposibilitatea femeilor de a atinge orgasmul, chiar dacă are loc stimularea vaginală sau clitoridiană. Această afecțiune se manifestă sub două forme. În primul caz avem de-a face cu anorgasmie primară, ceea ce înseamnă că persoana în cauză nu a avut niciodată un orgasm, sau anorgasmie secundară, situație în care femeia s-a bucurat de orgasme în trecut, dar nu o mai face în prezent. 

Cauzele acestei afecțiuni sunt multiple, dar de obicei sunt legate de evenimente noi în viață care atrag după sine acest tip de simptome. Uneori poate fi vorba chiar de schimbarea partenerului, asta în cazul cuplurilor nou formate. În funcție de cauze va fi recomandat un consult ginecologic, mai ales dacă suspectați că este vorba de o problemă de sănătate la nivel fizic. 

Pe de altă parte, dacă motivul este unul de natură psiho-comportamentală, de preferat va fi să discutați pentru a găsi împreună o soluție sau să apelați la psihoterapie. 

Pierderea atracției față de partener/parteneră 

Ei bine, pierderea atracției față de persoana cu care formezi un cuplu este una dintre cele mai comune probleme de natură sexuală și, din păcate sau din fericire, nici nu există un medicament minune care să remedieze problema. 

Evident, o astfel de situație poate duce la un apetit sexual scăzut și la interacțiuni sexuale din ce în ce mai rare sau absența totală a acestora. Atracția fiind un aspect deosebit de subiectiv, nu există o soluție standard pentru reaprinderea scânteii în cuplu. 

Cauze însă există din plin. Fie că sunt cele de natură fizică, dacă partenerul sau partenera pur și simplu a suferit schimbări fizice prea mari, sau cele de natură psihologică, de exemplu prea multe certuri, reproșuri, așteptări nerealiste sau lipsa comunicării în cuplu. 

Din fericire, atracția poate fi construită din nou. Dar asta va necesita eforturi din partea ambilor parteneri. Cu alte cuvinte, merită să decideți dacă sunteți sau nu pregătiți să vă reinventați, inclusiv în dormitor! 

Comunicarea deschisă și apelarea la specialiști sunt pași absolut necesari dacă vă doriți să salvați relația! 

Lasă un răspuns