Mituri și realități despre sănătatea sexuală masculină

Mituri și realități despre sănătatea sexuală masculină

Salutare! Știai că sănătatea sexuală masculină este însoțită de numeroase mituri și concepții greșite?

Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, aproximativ 1 milion de infecții cu transmitere sexuală sunt înregistrate la nivel global în fiecare zi. Chiar și cu această cifră alarmantă, există încă un stigmat legat de sănătatea sexuală.

Pentru mulți bărbați, este dificil să vorbească deschis despre problemele lor de sănătate sexuală sau să caute ajutor specializat.

În astfel de cazuri, internetul devine o opțiune convenabilă, deoarece le permite să rămână anonimi și să obțină informații.

Din păcate, nu toate sursele de informații de pe internet sunt de încredere.

Cam despre asta aș vrea să vorbesc în continuare. Înțelegerea sănătății sexuale masculine ajută bărbații să ia decizii asumate și sigure, despre mituri și realități în ceea ce privește acest subiect. Și, desigur, despre ce putem face pentru a avea o stare de bine în dormitor.

Cele mai populare mituri despre sănătatea sexuală masculină

Există diferite mituri care se vehiculează despre sănătatea sexuală la bărbați, dar multe dintre acestea nu sunt susținute de literatura de specialitate. 

Unii bărbații, spre exemplu, sunt de părere că „metoda retragerii” le poate oferi o protecție absolută împotriva BTS sau a unei sarcini nedorite, la fel precum utilizarea a două prezervative concomitent. Aceste idei eronate, nu numai că pot duce la situații nedorite, ci pot pun în pericol sănătatea sexuală masculină.

Care sunt însă cele mai comune mituri despre sănătatea sexuală la bărbați? Hai să vedem!

,,Metoda retragerii previne BTS”

Experții atrag atenția asupra faptului că metoda de retragere a penisului înainte de ejaculare nu oferă protecție totală împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Acestea pot fi HIV, herpes, sifilis, gonoree sau chlamydia.

De asemenea, această metodă nu este 100% eficientă în prevenirea unei sarcini nedorite. Cu alte cuvinte, ar cam fi cazul să fim asumați și să avem mereu la noi câte un prezervativ.

„Disfuncțiile erectile vin odată cu înaintarea în vârstă”

Problemele legate de funcția erectilă pot afecta bărbații în orice etapă a vieții, inclusiv în tinerețe. Cei mai mulți dintre noi ne trezim că nu avem chef de sex sau că nu ,,putem’’ face sex după vârsta de 25 ani.

Sigur, nu e panică. Însă nu cred că există vreun bărbat care să-mi spună cu inima pe mână că nu s-a confruntat de-a lungul vieții sale cu unul sau mai multe episoade de eșec erectil.

E bine de știut că disfuncțiile erectile precum ejacularea prematură, incapacitatea de a obține și menține o erecție sau scăderea libidoului pot avea diferiți factori declanșatori. 

Aceste probleme ce țin într-o oarecare măsură de sănătatea sexuală masculină, pot fi asociate cu mai multe lucruri. Administrarea anumitor medicamente, prezența unor afecțiuni de sănătate sau un stil de viață nesănătos, cum ar fi alimentația inadecvată, consumul excesiv de alcool sau lipsa activității fizice, sunt câteva cauze.

„Infertilitatea și impotența sunt același lucru”

Un alt mit la care eu și prietenii mei ne raportăm dându-ne ochii peste cap este acesta. Ei bine, infertilitatea și impotența sunt adesea greșit interpretate ca fiind aceeași afecțiune, dar există o diferență super mare între ele.

Infertilitatea se referă la incapacitatea de a concepe un copil din cauza problemelor de sănătate sexuală. Impotența implică dificultăți în performanța din dormitor, inclusiv în obținerea și menținerea unei erecții, respectiv probleme cu controlul ejaculării.

,,Există produse speciale care contribuie la creșterea penisului

,,Există produse speciale care contribuie la creșterea penisului”

Sunt multe produse care pretind că pot mări dimensiunea penisului în mod natural, dar foarte puține dintre acestea au fost susținute de cercetări serioase. Cu alte cuvinte, reclamele sunt lipsite de dovezi concrete.

Eu am citit că perioada de creștere rapidă a penisului și a testiculelor are loc în intervalul de vârstă de 16-18 ani.

Că în perioada post-pubertate, deci între 18-19 ani și 22-25 ani, procesul creșterii în lungime și circumferință a penisului încetinește semnificativ.

În ceea ce mă privește, creșterea știuletelui s-a oprit odată cu încheierea perioadei adolescentine.

„Produsele pentru potență pot genera efecte adverse”

Tratarea rapidă a problemelor ce țin de funcția erectilă este foarte importantă pentru ca fiecare bărbat să poată reveni la activitățile sale normale, indiferent de dificultățile sexuale anterioare.

Din fericire, atât medicamentele pentru potență, cât și suplimentele naturale pot ajuta la realizarea acestui obiectiv.

Medicamentele sunt disponibile numai pe bază de rețetă, pe când suplimentele naturale pot fi achiziționate fără. Riscul de reacții adverse asociate suplimentelor este extrem de redus și, acolo unde apar, acestea sunt în general minore.

Pops, care e disponibil sub formă de capsulă, se remarcă fiind un supliment natural care contribuie asupra sănătății sexuale masculine.

Pops sprijină obținerea și menținerea erecțiilor puternice și îndelungate, îmbunătățind în același timp performanța sexuală.

În plus, amplifică dorința sexuală și consolidează încrederea în sine în timpul actului sexual. Acesta este motivul pentru care am și dezvoltat acest produs. E dovedit că nu are efecte secundare, cu excepția faptului că este contraindicat pentru bărbații care se confruntă cu hipertensiune arterială.

Poate îl încerci și tu!

Lasă un răspuns