Probleme psihologice erecție

Probleme psihologice care-ți pot afecta erecția

Salutare! Pop sunt și bine te-am găsit. De ce nu mi se scoală p**a? Te-am luat prea tare?

Am râs, dar nu prea e râsul meu. Mai ales când vorbesc de chestii așa serioase cum ar fi f*****l. Dacă ești aici, înseamnă că nici pentru tine nu e un subiect de râs treaba cu erecția. Așa că azi discutăm despre un subiect foate interesant, pe care eu l-am tot analizat de-a lungul timpului, și anume care sunt cele mai întâlnite probleme psihologice când vine vorba de erecție.

Vreau să ții minte faptul că multe dintre problemele pe care le ai cu erecția se pot datora și unor chestii care sunt doar în capul tău. Mai pe românește, poate e ceva acolo, dar nu îndeajuns de grav încât să ajungi să crezi că ești impotent sau cine știe, ai boala Peyronie.

Ce factori îți pot afecta erecția?

Am mai vorbit și-n alte situații despre disfuncții sexuale masculine care îi pot afecta activitatea domnului general, cât și despre lipsa erecției și de ce nu se mai scoală în totalitate.

În cele mai multe cazuri, p**a nu se scoală ori din cauza unor factori fizici, adică:

  • diabet;
  • hipertensiune arterială;
  • hipotensiune arterială;
  • boli cronice;
  • traumatisme;

ori din cauza unor factori psihologici. Ei bine, factorii ăștia psihologici te pot afecta atât de tare încât crezi că n-o s-o mai poți ridica niciodată. Sau că ești impotent. De fapt, există, în afară de impotența funcțională, și impotență psihică. Pentru prima variantă, vezi ce medic tratează impotența și fă-i o vizită, dacă simți că-i cazul. Să nu te pună naiba să-ți pui singur diagnostic.  Acolo vei face niște analize și, dacă totu-i perfect, de la p**ă până la creier, e bine.

Dacă nu s-a găsit nimic la analize, dar tu tot ai probleme și nu poți s-o scoli, aici putem de vorbi de impotență psihogenă, sau psihică, așa cum le place psihologilor s-o numească. Acest tip de impotență se aplică atunci când nu poți s-o ții sculată din cauza unor factori psihologici.

Și uite aici voiam să ajung, la factorii psihologici. Hai să vedem care-i faza și la ce să fii atent.

Probleme psihologice care îți afectează erecția

Anxietatea de performanță

Ce este asta? Așa cum îi spune și numele, anxietatea de performanță e atunci când te stresezi așa de tare și pui atât de multă presiune pe tine încât nu ți se mai scoală. Sau se scoală pe jumătate și oricum nu poți face nimic cu ea în starea aia. De obicei, anxiosul este omul ăla care proiectează catastrofe în viitor. Iar anxietatea de performanță e cam la fel, numai că se referă la orizontală. Te gândești cum și cât de judecat vei fi de parteneră, te gândești că n-o s-o mai poți scula niciodată sau dacă rămâne așa, pe jumătate erectă și atât?

Despre probleme psihologice și erecție

Poate acum ți se par niște chestii ilogice, dar pe moment, creierul tău nu gândește rațional. Și cum creierul de sus îl conduce pe cel de jos, na belea. Te trezești că nu poți face nimic, deși slavă cerului, ai avut în trecut destule partide memorabile.

Felul în care te vezi contează și-n pat

Man, dacă-mi ziceai acum ceva timp treaba asta, cred că te măsuram de sus în jos și te lăsam să vorbești singur. Dar să știi că felul în care te vezi poate reprezenta una dintre problemele psihologice care-ți afectează erecția. Sau nu, asta depinde mult de tine și de starea psihică în care ești. Mai exact, dacă te uiți în oglindă și vezi un mascul viril, care rupe p***e în două și știe ce are de făcut în pat, sunt șanse mai mari să ai o erecție de durată.

Ce vreau eu să spun mai exact este că părerea pe care o ai despre tine contează foarte mult. Ai o părere proastă despre tine? Atunci, nu o să ai încredere în tine, creierul tău va trimite semnalul ăsta către p**ă și uite cine nu se mai scoală. Pe de altă parte, dacă gândești pozitiv, te iei cu binișorul și-ți dai încredere în tine, rezultatele s-ar putea să te surprindă.

Ești stresat și nu te poți concentra

Sunt bărbați (și sper din suflet că tu nu te numeri printre ei) care efectiv nu se pot concentra atunci când vine vorba de f***i. Le fuge mintea în multe direcții, ba la muncă, ba la excelul necompletat, ba la faptul că trebuie să facă o rată pentru nu știu ce. Ei bine, ai femeia în fața ta și tu nu te poți concentra, nu ești acolo să trăiești momentul. E normal să fii îngândurat, ești adult, ai responsabilități, dar când ușa dormitorului se deschide, man, lași toate grijile la ușă și f**i. Poate zici că-i mai ușor de zis, decât de făcut, însă gândește-te că nu numai tu vei fi dezamăgit de prestația ta, ci și femeia de lângă tine. Chiar vrei să-i faci asta?

Dacă nu te poți concentra din anumite motive, pastila pentru potență Pops e ce trebuie. E naturistă, adică nu are efecte adverse, nu trebuie să te stresezi că te vede partenera că o iei (seamănă cu o pastilă oarecare, cum ar fi o vitamină) și își face efectul în 30 de minute. Și da, o să poți să dai cel puțin două numere cu ea.

Eșecuri din trecut

Ai avut un episod în dormitor care te-a marcat în trecut? Ceva extrem de umilitor, o chestie pe care n-o s-o spui nimănui niciodată pentru că ți se pare mult prea rușinoasă? Ei bine, și asta îți poate afecta erecția deoarece există un stres psihologic pe care tu nu reușești să-l elimini.

Alte probleme psihologice care îți pot afecta erecția

Ai vrut vreodată să faci sex într-un loc nou și n-ai putut s-o scoli nici nu sex oral, nici cu altfel de stimulare? E posibil să ai o problemă cu spațiile noi. Să nu te simți confortabil și, din cauza asta, să nu poți f**e. Mi s-a întâmplat și mie când eram într-un teambuilding. M-am inhibat și p**a nu s-a sculat. N-a fost plăcut deloc.

Apoi pe lângă locuri noi, poți să ai probleme cu erecția și dacă partenera-i nouă. Nu știi la ce să te aștepți, n-ai niciun fel de conexiune cu respectiva, nu știi ce-i place, poate e prea dezinhibată și vrea chestii cu care tu nu ești obișnuit. Presiunea lovește din nou și tu nu ai habar de ce să faci. Iar domnul general nici atât.

Sper că nu te-am pierdut și sper că ai reținut care sunt principalele probleme psihologice care îți pot afecta erecția. Ce îți recomand eu este să gândești pozitiv, să apelezi la ajutor dacă simți că-i necesar și, cel mai important, să nu te împiedici în detalii. Restul se rezolvă de la sine.

Te salut și dă-i cu încredere!

Lasă un răspuns