Nu mă mai simt atras de iubita mea

Nu mai sunt atras de iubita mea. Ce să fac?

Una dintre problemele pe care le întâlnesc cel mai des la clienții mei când vin la sală e faptul că dau din cap a pagubă atunci când vine vorba de partener, mai exact de atracție dintre ei. Dacă mai există. Bine, sincer să fiu, am citit asta printre rânduri. Și așa mi-a venit ideea pentru articol.

Ideea e că nu e nimic ieșit din comun să nu te mai atragă partenerul sau partenera, mai ales dacă ai o relație de lungă durată. E logic, ați intrat în rutină, nu prea aveți cu ce să vă mai surprindeți…

Chiar dacă aceste sentimente pot fi eclipsate de diferite probleme sau stres, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fiți dezamăgiți și să renunțați.

Ce vreau să spun este că nu-i totul pierdut. Nu trebuie să ajungeți să faceți sex în trei doar ca să reaprindeți scânteia dacă nu vă doriți asta. Bine, o discuție directă și sinceră despre fantezii sexuale nu strică niciodată.

Însă, dacă vrei și alte soluții, citește în continuare.

Nu mai sunt atras de iubita mea…

Ți-ai spus-o și-n gând, poate le-ai spus-o și prietenilor. Nu e vorba că nu o mai iubești, ci efectiv nu-ți vine să mai faci nimic cu ea. Nici la propriu, nici la figurat. Și ești cam disperat după o soluție care să te scape de sentimentul ăsta. Ce Dumnezeu, încă o iubești. Și atunci?!

Să știi că și eu am fost aici. Numai că la mine era ,,nu mai sunt atras de soția mea’’. Și după ce aveți doi copii împreună și ați trecut prin atâtea, nu prea-ți arde absolut deloc de gânduri de genul ăsta.

Soluții pentru reaprinderea atracției în cuplu

Știi că nu sunt aici doar ca să expun problemele pe care le ai, ci să-ți ofer soluții. Așa că uite ce am făcut eu ca atracția să fie iar ca la început. Sau pe acolo.

Comunicarea nevoilor și a așteptărilor

Dacă simți că atracția dintre voi a dispărut, poate fi util să discutați despre nevoile și așteptările voastre cu privire la relație. Comunicarea este cheia oricărei relații și, dacă nu spuneți niciunul ce simțiți, nu veți putea găsi soluții împreună.

În timp ce discutați, asigurați-vă că ascultați cu atenție și încercați să înțelegeți punctul de vedere al partenerului vostru. De asemenea, încurajați-vă să fiți sinceri și deschiși, fără a judeca sau a acuza. Cu alte cuvinte, comunicați asertiv, indiferent că e vorba de treburi casnice sau sex.

Atracția sau sexul în locuri bune pentru sex

Uneori, ca atracția să reapară, e nevoie să întorci cheia de câteva ori în locuri mai mult sau mai puțin nepermise. Adică să găsești locuri unde să faci sex, locuri incitante. Vorbește cu partenera și vezi ce-ți spune, e posibil să fii uimit de gândurile care le are. Cu tine.

Timp împreună și timp separat

Un lucru pe care atât eu, cât și soția mea l-am învățat cu greu a fost să petrecem timp separat. Și nu că am fi fost contra ideii, ci pentru că nu ne-a picat fisa mai repede, cum s-ar spune. Mai ales cu influențele bune din jurul nostru…

Eram împreună mereu, mai ales când s-au născut copiii. Bine, eu plecam la muncă însă mă întorceam acasă și cumva tot petreceam destul de multe ore împreună.

După ce copiii au crescut, am întrebat-o dacă vrea să facem ceva nou. I-am zis că stau eu cu copiii și ea să meargă în oraș și să facă ceva să se simtă bine. Să bea o cafea singură, să meargă la mall cu prietenele, orice vrea ea. Aproape că a lăcrimat și mi-a mulțumit pentru inițiativă.

Ca ultim sfat, ți-aș spune să-ți reamintești mereu motivele pentru care sunteți împreună și să acordați atenție lucrurilor care vă aduc bucurie și fericire în relație. Și ai răbdare după ce aplici un sfat, rezultatele nu se vor vedea imediat.

Însă se vor vedea.

Lasă un răspuns