lipsa erecție cauze

Care pot fi cauzele lipsei de erecție

Salut și bine te-am (re)găsit! Eu sunt Răzvan și sper că-s toate bune acolo jos cu tine și că nu ai nicio problemă cu erecția.

Hopa. Am atins un punct sensibil? Află de la mine că lipsa erecției se poate datora mai multor cauze. Ți-e rușine să vorbești despre asta cu prietenii sau cu partenera? Atunci hai să discutăm amândoi că doar de-aia sunt aici. Bine, rămâi doar dacă vrei să înțelegi ce ți se întâmplă și de ce nu ți se mai scoală așa, ca-n vremurile bune, când pocneai din degete și gata. Dacă nu, nu. E treaba ta, nu te țin cu forța.

De ce nu se mai scoală?

E 12 noaptea, lumină difuză în cameră. Tu stai pe marginea patului uitându-te-n rușinat între picioare, femeia stă pe cealaltă parte a patului și, probabil, îți vorbește „de bine”. Ori se gândește ce să-ți mai facă să aibă și ea parte de o partidă de sex ca lumea. 

Sună nasol pentru că e nasol, mai ales și (dacă) ai simțit-o pe propria piele. Dacă acum ceva timp, râdeai în barbă și-ți ziceai că tu nu ai probleme din astea sau că nu vei ajunge niciodată așa, uite că s-a întâmplat. S-a îndeplinit statistica: 1 din 3 bărbați trecuți de 40 de ani au, pe parcursul vieții, probleme cu sculamentul. Și da, din câte observi, i se poate întâmpla oricui. Chiar dacă vorbim de bărbați trecuți de o anumită vârstă, care probabil se mai confruntă și cu alte afecțiuni sau puști de 19 ani. Sau tipi de 25+, chiar și 35+.

Bine, eu nu sunt aici ca să te fac să te simți de c***t. Mai ales dacă experimentezi lipsa erecției, oricum te simți ca un nimeni. P**a n-are sentimente, dar erecția e direct influențată de ele. Asta e un factor. Apoi, gândește-te, ai pe cineva în familie care s-a confruntat cu probleme asemănătoare? Atunci află ce medic tratează impotența și fă-i o vizită. S-ar putea să fie nevoie. În afară de cauze psihologice și genetice, stilul de viață poate influența și el erecția, sau, mai degrabă, lipsa ei. Apoi, mai trebuie să iei în calcul și eventualele traumatisme. Dar hai să le analizăm pe rând și să devenim un pic prețioși. Îți place, nu-ți place, aia e. Închide gura și cască ochii la ce-ți scriu. O să ai de câștigat. 

Află mai multe despre cauzele erecției slabe.

Lipsa erecției și factorii psihologici

Atunci când vorbim de lipsa erecției la bărbați de până în 35, 40 de ani, în multe cazuri trebuie să fim atenți la factorii psihologici. Te compari cu alții prea mult? Îl vezi pe verișorul ăla de gradul 3 pe Facebook cum învârte pe deget cheile merțanului și te gândești că tu nu ți-ai mai schimbat mașina de 10 ani?

Ai vrea un salariu mai mare ca să-ți petreci vacanța pe alt continent? Uite, toate astea se traduc în stări de frustrare. Stări care duc la lipsa erecției. Dacă mesteci în fiecare zi gândul că nu ești îndeajuns de bun, îți garantez că nu se scoală. Sau se scoală doar pe jumătate.

În afară de asta, discuțiile sau reacțiile tipei cu care o arzi te pot influența și-n pat (logic). Dacă îți dă impresia că nu e mulțumită cum o f**i, poți dezvolta anxietate de performanță, care se traduce prin teama de a nu te ridica la așteptările ei. Sau, dacă ești un tip cu așteptări mari, la așteptările tale. 

Așa că, fii atent la treaba asta. Te poate afecta mai mult decât crezi.

Genetica nu-i prietena ta

Ai stat într-o zi la o vorbă cu unchi-tu și ai aflat mai multe decât îți doreai să știi? Adică ai aflat că nu prea stă bine la capitolul f***i? Și când te gândești că nici măcar nu e în vârstă. 

Ai pe cineva în familie cu probleme la etajul inferior, iar tu n-o mai poți scula ca lumea de mai mult de trei luni? Mergi la urolog. Nu ezita să discuți cu el absolut orice legat de sex. Și neapărat spune-i și că ai neamuri certate cu domnul general. O să faci analize amănunțite, iar medicul o să-ți prescrie tratamente pentru disfuncții erectile, dacă e cazul. Poate-l trimiți și pe unchi-tu.

Ai un stil de viață sănătos?

Cred că ai auzit propoziția asta de ți s-a acrit. Dar, să știi că există un sâmbure de adevăr. Un stil de viață sănătos poate să-ți influențeze erecția. Așa că bagă sport constant, consumă legume pentru potență și monitorizează-ți greutatea. În plus, fii atent și la consumul de tutun și băutură. Dacă exagerezi, n-o să fie prea bine acolo jos. 

Lipsă erecție

Îți amintesc și de Manuela. Și nu, te rog să nu crezi toate acele mituri despre masturbare, cum că te-ar înstrăina de parteneră sau că ar fi un comportament sexual aberant. E bine s-o faci, dar cu măsură. Dacă faci mai mult l**a decât sex, e posibil ca asta să-ți afecteze și performanțele sexuale. 

Soluții pentru lipsa erecției

Dacă nu prezinți nicio problemă din cele enumerate mai sus și doar ți se întâmplă să n-o poți scula din cauza situației (pat nou, parteneră nouă, ți-a zgâriatul cineva mașina) atunci pastila de potență Pops  e exact ce-ți trebuie. 

Își face efectul în 30 de minute, fără efecte adverse. Să vezi atunci erecție ca lumea. Însă nu trebuie să mă crezi pe cuvânt. Încearc-o, atunci când ai nevoie și o să vezi.

Hai noroc, te salut!

Lasă un răspuns