infertilitatea la barbati cum o combati

Ce este infertilitatea la bărbați și care sunt cauzele

Salut! Sunt Răzvan și, așa cum te-am obișnuit, aici vorbim despre treburi bărbătești. Am ceva experiență, așa că ai face bine să mă asculți și acum. De ce zic asta? Pentru că azi vorbim despre infertilitatea la bărbați.

Da, ăsta clar nu e un subiect pe care să-l iei la mișto cu băieții. De cele mai multe ori, dacă ai o problemă cu erecția, e posibil să nu vorbești nici cu partenera ceea ce nu e ok.

Dacă vreți copii, încercați deja de cel puțin un an și nu se întâmplă nimic, s-ar putea să fie nevoie să discutați. Dar, ca să fim siguri că suntem amândoi în același film, hai să discutăm pe larg despre ce este infertilitatea la bărbați, care sunt simptomele și cauzele.

Ce este infertilitatea la bărbați?

Pe scurt, infertilitatea masculină e atunci când vrei să-ți împrăștii sămânța și, ghici ce, nu se prinde. Sper că n-ai crezut că-i doar la femei. Normal, sunt șanse să aveți amândoi probleme sau e posibil ca tu să fii ok și ea să nu fie. Afli dacă e de la tine doar mergând la un medic care tratează impotența, disfuncțiile erectile și probleme de tipul ăsta.

Faza e că nu o să-ți dai seama că ești infertil. Adică nu o să ai simptome evidente. Așa că îți recomand să mergi la medic.

La un moment dat, am avut în anturajul meu un cuplu. Se chinuiau de 2 ani să conceapă și efectiv nu reușeau. Dar niciunul nu voia să meargă la medic să-și facă analize. Ziceau că n-au timp, dădeau mereu vina pe stres sau pe alte chestii. În final, au mers la medic și au aflat că el suferea de oligospermie, adică producea prea puțini spermatozoizi. Nu ai cum să-ți dai seama de așa ceva fără analize. Așa că recomandarea mea e să mergi (sau să mergeți) la medic ca să nu stați să pierdeți timpul aiurea.

Infertilitatea la bărbați – cauze

Cauzele infertilității la bărbați sunt diverse. De exemplu, dacă ai rude care suferă de infertilitate, există o posibilitate ca nici tu să nu poți face copii, pe fond genetic. În plus, contează mult și stilul de viață, ce mănânci, dacă faci sport, dacă fumezi ca turcu’. Toți factorii ăștia pot influența pozitiv sau negativ producția de spermă sau calitatea ei, inclusiv performanțele din dormitor.

Însă, de îndată ce mergi la medic, o să afli care e problema. El o să-ți facă un control și o să-ți dea să faci analiza materialului seminal. În unele cazuri, poți face și ecografie scrotală (pentru anomalii la nivelul testiculelor), analize hormonale sau teste genetice. După interpretarea analizelor, poți afla că:

  • ai anomalii la nivel testicular;
  • numărul de spermatoizi pe care îi eliberezi atunci când ejaculezi poate fi prea mic;
  • spermatozoizii tăi pot avea motilitate redusă (adică se mișcă mult prea încet);
  • suferi de impotență funcțională.

Vezi și remedii naturiste pentru impotența funcțională.

Ce ți-am enumerat mai sus sunt cazuri destul de întâlnite. Însă nu trebuie neapărat să se aplice și la tine. Dar, așa cum ți-am spus și în alte articole, e bine să fii informat.

Însă mai pot exista și alte cauze. Poate ai libidoul scăzut și n-ai chef de sex. În cazul ăsta, vezi că există legume pentru potență care-ți cresc și libidoul.

În plus, toată treaba asta te poate afecta și psihologic. Faptul că nu poți concepe un copil afectează destul de nașpa un bărbat. Riști să devii stresat, frustrat și sigur nu mai ai starea necesară de a face sex, mai ales când este o presiune extrem de mare pe umerii tăi.

Ce să iau să mi se scoale?

Fii atent! Pe lângă toate astea, mai poate exista o problemă în ceea ce privește infertilitatea la bărbați. Și sigur o intuiești. Tu poți fii super viril și toate cele, dar să nu ți se scoale p**a. Am fost acolo, știu cum e. Dacă de asta ține succesul tău în ale reproducerii, nici măcar nu trebuie să-ți bați capul prea tare.

Răsuflă ușurat și ia o pastilă pentru potență Pops. În maxim 30 de minute, se ridică prova și intri în larg ca lumea. Apoi, dacă vrei și moștenitori, e treaba ta.

Lasă un răspuns