increderea in sine si performanta sexuala

Încrederea în sine și performanța sexuală: cum sunt interconectate?

Salutare! M-am gândit să scriu un articol pentru oricine caută să-și construiască încrederea în sine și să-și îmbunătățească viața sexuală.

Lipsa încrederii împiedică un număr din ce în ce mai mare de bărbați să-și atingă potențialul și să se realizeze în viața personală. 

Nu sunt cadru medical, însă sunt suficient de experimentat încât să pot oferi un ghid ușor de urmat. Vreau ca fiecare bărbat să-și recâștige stima de sine, să-și exploreze potențialul sexual și să-și depășească blocajele mentale.

Cum ieșim din zona de confort, cum răspundem provocărilor din dormitor și cum ne adaptăm schimbărilor care survin în viața intimă?

Hai să aflăm.

Legătura dintre sex și stima de sine

Legătura dintre sex și stima de sine

Stima de sine reprezintă modul în care te percepi pe tine însuți, ca persoană. Aceasta poate influența felul în care interacționezi cu oamenii din jurul tău, dar și modul în care stabilești relații cu aceștia. 

În plus, specialiștii spun că atunci când există o creștere a stimei de sine, cresc și șansele ca parteneriatele amoroase să reziste în timp. Stima de sine și satisfacția sexuală sunt în strânsă legătură una cu cealaltă, fapt care influențează viața sexuală a partenerilor.

Însă această stimă de sine nu este înnăscută, ci se dobândește. Absența acesteia poate duce la suferințe interioare, generând consecințe negative precum teama de a lua inițiative, dar și starea de anxietate.

Sexul și anxietatea: cum sunt ele conectate?

Lipsa încrederii în sine este un factor predispozant care stă la baza fricilor noastre, implicit la baza anxietății de performanță sexuală.

Este dovedit științific faptul că persoanele cu o stimă scăzută și cu un nivel general de anxietate au tendința de se îndepărta de tot ceea ce înseamnă viața intimă din dormitor.

Atât bărbații, cât și sexul frumos se tem că nu sunt capabili să-și satisfacă pe deplin partenerii. Motivele sunt diverse: ba că nu sunt mulțumiți de câștigurile financiare, ba că au acumulat câteva kilograme în plus și nu mai arată ca înainte sau au avut eșec în dormitor. Spre exemplu, gândul că va ejacula prea repede sau că va pierde erecția în mijlocul actului sexual îi poate provoca anxietate anticipativă fiecărui bărbat.

De ce e important să fii cât mai puțin stresat când e vorba de sex?

Anxietate de performanță sexuală nu apare din senin. Ea este alimentată de mult stres, și gânduri negative care o pot amplifica și care pot inhiba concentrarea din timpul actului. Din acest motiv, mulți dintre bărbați pot fi incapabili să obțină și să mențină o erecție.

Conștientizarea acestor gânduri negative poate fi un prim pas important în gestionarea anxietății de performanță sexuală. În plus, stresul poate să îți pună în pericol capacitatea de a performa. Iar dacă vrei să ai un copil, alături de alți factori, stresul excesiv poate inclusiv reduce calitatea spermei. 

Cum poți depăși anxietatea sexuală și să îți recâștigi încrederea?

Cum poți depăși anxietatea sexuală și să îți recâștigi încrederea?

E adevărat, cu disfuncțiile sexuale psihogene la bărbați nu e de joacă. De aceea, este important să găsim soluții.

Și aceste soluții se bazează de cele mai multe ori pe abordarea holistică. Adoptarea unui mod de viață sănătos este cheia. Aceasta cuprinde exerciții regulate, alimentație echilibrată și gestionarea eficientă a stresului prin practici precum yoga sau tehnici de respirație. Aceste practici pot contribui la scăderea nivelului de anxietate la bărbați.

Tot din aceste soluții fac parte și suplimentele naturale menite să contribuie la redobândirea încrederii în sine și în actul sexual. Cele mai multe dintre acestea, cum e și pastila potență Pops, au în compoziție ingrediente 100% naturale. Ele contribuie la procesele metabolice care influențează apetitul sexual.

Îți doresc să faci alegeri sănătoase! Ține minte că suplimentele naturale pentru potență contribuie la îmbunătățirea performanței sexuale, dar și la creșterea încrederii în sine a bărbaților.

Lasă un răspuns