Despre impotenta psihica

Ce este impotența psihică și ce trebuie să știi

Te salut! Azi o dăm pe psihologie, așa un pic. Adică vorbim despre impotența psihică, care sunt diferențele dintre ea și impotența fizică și alte chestii de genul ăsta care sigur te interesează.

Și dacă nu te interesează, cu siguranță te vor interesa în viitor.

Așa că, să dăm bice.

Ce este impotența psihică

În primul rând, hai să vedem ce înseamnă de fapt impotența psihică.

Cu alte ocazii, am mai vorbit și despre probleme psihologice care afectează erecția și cu siguranță îți amintești de anxietatea de performanță, stres, lipsa chefului de sex și altele.

Ei bine, impotența psihică sau psihogenă, pe numele ei mai pompos, e tot în același borcan.

Este o disfuncție sexuală ce apare din cauza evenimentelor stresante din viață sau din cauza unui stil de viață nesănătos. Practic nu poți obține sau menține o erecție îndeajuns de mult pentru a te f**e și asta din cauza unor factori psihologici.

Iar durata unei partide de sex, ei bine, e aproape inexistentă.

Uite un exemplu ca să înțelegi mai bine care-i faza cu impotența psihică.

Gândește-te cum ești când ai o perioadă mai proastă. Apar tot timpul de evenimente pe care trebuie să le gestionezi, ai mult de muncă, poate partenera e și ea irascibilă. Derulezi în minte aceleași gânduri, ești stresat, poate chiar și anxios.

Toate chestiile astea au ca efect o p**ă bleagă, incapabilă de a trece la acțiune.

Dacă experimentezi ocazional treaba asta, poți lua o pastilă pentru potență naturistă ca să te rezolvi și după aceea, poți trece la ale tale.

Dacă treaba asta se repetă, află ce medic tratează impotența și cere ajutor specializat. El îți va spune ce ți se întâmplă și te va îndruma la un psiholog, dacă e cazul.

Diferența dintre impotența psihică și impotența fizică

Cred că ți-ai dat seama singur care e diferența dintre cele două.

Impotența psihică e atunci când nu poți s-o scoli sau să faci sex din cauza anxietății, a stresului sau a altor factori psihologici.

Iar impotența la bărbați, cea fizică, e atunci când, din cauza unor afecțiuni organice, cum ar fi anumite boli, nu poți avea parte de f***i sănătos ca pe vremuri.

N-ai zice, dar să ai o erecție ca lumea sau să reziști mult în pat mult în pat nu e floare la ureche. Tot procesul ăsta necesită un organism sănătos, din cap până în picioare.

Așa că, dacă ai o afecțiune cât de mică sau iei medicamente care ar putea inhiba libidoul sau chiar erecția în sine, de aici și impotența fizică.

Cum poți preveni impotența psihică

Dezbatem, discutăm, dar venim și cu soluții.

Ei bine, țin minte că și eu am fost stresat la un moment dat. Și nu prea puteam face mare brânză în dormitor. Nu știu dacă am avut neapărat impotență psihică sau un început de așa ceva, dar știu că nu a fost deloc plăcut.

Așa cum îți spuneam și în articolul anterior despre comportamentul bărbatului impotent, am crezut că sunt impotent. Și a fost super nasol. Până nu m-am dus la medic să mă calmez, n-aveai viață cu mine.

Dar eu eram și într-o perioadă în care nu aveam grijă de mine deloc.

Și nu vreau ca tu să ajungi în punctul ăsta.

Așa că fii atent la ce-ți zic.

Ca să previi impotența psihică, încearcă să nu-ți iei stresul, momentele penibile sau greu de digerat cu tine acasă. Pentru că te poate afecta nasol, din cât observi.

Încearcă să te detașezi rapid de tot ce-ți provoacă disconfort mental.

Fă mișcare, chiar și o jumătate de oră pe zi. Poți face chiar exerciții pentru creșterea potenței și împuști doi iepuri dintr-o lovitură.

Consumă mâncare sănătoasă, nu te îndopa doar cu fast-food și sucuri acidulate. Excesul de zahăr nu e bun pentru creier pentru că-ți afectează abilitățile cognitive și abilitățile din pantaloni.

Și, dacă ești adeptul remediilor naturale pentru potență poți aplica strategia din articolul despre tratamente naturiste pentru impotență.

Ce să reții

Crezi că ai un început de impotență psihică? Dacă vezi că treaba se agravează, adică ești stresat, anxios și episoadele de ,,aoleu, nu mi se mai scoală’’ se înmulțesc, mergi la medic.

Dacă vrei să previi impotența psihică, atunci adoptă un stil de viață sănătos și echilibrat.

Te salut și-ți urez erecții plăcute!

Lasă un răspuns