Impotenta la tineri

Cum se tratează impotența la bărbații tineri

Salut, salut. Răzvan aici și azi cred că ar trebui să vorbim despre impotența la tineri.

Am primit un mesaj de la tip (poate chiar de la tine) care mi-a zis în felul următor:

,,Răzvane, ești ca fratele mai mare pe care nu l-am avut. Așa că-ți zic sincer: mi-e teamă că am impotență. Nu mi se mai scoală cum mi se scula înainte și nici măcar 30 de ani n-am. Ce ar trebui să fac?’’

În primul rând, mersi pentru încredere.

În al doilea rând, hai să vorbim pentru toată lumea care faza cu impotența la bărbații tineri, ce trebuie să știi și de ce nu trebuie să te sperii.

Cauzele impotenței la bărbații tineri

Am vorbit despre impotența la 35 de ani și ți-am mai zis și despre impotență la modul general.

Azi am pe masă un subiect legat tot de impotență, dar la tineri. Din punctul meu de vedere, ești tânăr și la 50 de ani. Dar societatea zice altceva.

Mă rog, ca să nu divaghez, impotența la bărbații tineri poate avea multe cauze.

Iar o cauză pe care e posibil s-o cunoști (și chiar s-o fi trăit-o cel puțin o dată) este anxietatea de performanță. Mai exact, atunci când ți-e teamă că o să fii judecat pentru performanța ta sexuală, că nu te mai ridici la așteptările partenerei.

Sau nu te ridici deloc.

Lovitură sub centură, la propriu.

Așa cum o știu și eu, așa cum o știi și tu, e important să știi cum satisfaci o femeie. Și să se și întâmple. Dacă nu se întâmplă, pa pa stimă de sine, încrederea se duce și ea, iar asta duce la un blocaj mental.

Și ghici ce?

Penisul nu se mai scoală.

Impotența? Înseamnă că nu mai poți face sex săptămâni bune, luni la rând.

Vrei și ai chef de sex, dar nu se mai scoală.

Deci una dintre cauzele impotenței la tineri poate fi anxietatea de performanță.

O potență scăzută poate fi determinată și de alte probleme psihologice, cum ar fi depresia, frica de angajament, anxietatea generalizată.

La tineri e mai greu să vorbim de impotență organică – adică atunci când nu mai poți s-o scoli din cauza unor boli sau leziuni locale.

În principal, cauzele impotenței la bărbații tineri sunt legate de nesiguranțe și probleme psihologice.

Cum se tratează impotența la bărbații tineri?

Sunt o mulțime de mituri despre impotență. Că nu se poate trata, că nu se mai scoală niciodată, că e o afecțiune rar întâlnită și tot felul de tâmpenii de genul ăsta. Sfatul meu e să le dai naibii și să asculți la mine.

Trebuie să reții că există și impotență psihică și impotență organică, dar că AMBELE se pot trata. Pentru cea organică trebuie doar să afli ce medic tratează impotența și să-i faci o vizită.

Iar impotența la tineri o poți trata cu niște încredere în sine, pentru început. Și știu ce spun pentru că am fost acolo. Un p*țoi care habar n-avea să f*tă și era foarte timorat. Însă am avut parte o partidă specială și o femeie la fel, care m-au pus pe picioare și m-au ajutat să-mi recapăt încrederea în sine.

Dacă ești în situația asta, ia pastile pentru potență naturiste ca să dai cel puțin două numere și să-ți repari încrederea în sine și după aceea, ușor ușor va fi mai bine la capitolul ăsta.

În concluzie, există tratament pentru impotența la tineri? Da, încrederea în sine și, dacă situația o cere, poate niște terapie. În rest, dă-i cu sport, mâncare decentă și odihnă cât de cât.

Ai întrebări?

Te aștept pe pagina de contact.

Lasă un răspuns