Impotența la bărbați

Impotența la bărbați și ce trebuie să știi

Te salut! Azi aș vrea să discut cu tine un subiect care mi-a dat câteva dureri de cap și de orgoliu în trecut, și anume impotența la bărbați.

Man, sentimentul că nu poți s-o mai scoli (sau că o scoli numai pe jumătate) este unul dintre cele mai neplăcute. Cred că e mai rău decât o despărțire. La despărțire măcar pleacă fiecare pe drumul lui și poți rămâne singur să faci haz de necaz, să bei sau să fii trist. Dar când ești pus în fața faptului împlinit, cu femeia lângă tine, dezbrăcat, disperat și te-ntrebi: de ce nu mi se mai scoală?, mai degrabă alergi pe munte în chiloți.

Ți-am mai zis și cu alte ocazii că e în regulă să ți se întâmple asta uneori. Adică să nu ți se scoale. Poate ai avut o zi grea și partenerei fix atunci i s-a făcut poftă de sex. Sau, poate ai un serviciu care implică multă muncă fizică și când ajungi seara acasă, numai chef de sex n-ai.
Este în regulă. Amintește-ți că ești om, nu robot. Nu poți s-o ai bârnă chiar mereu, la comandă.

Am mai discutat noi despre cum tratezi impotența masculină pe cale naturală, am discutat și despre ce medic tratează impotența. Dar despre impotența la bărbați, care-i faza cu ea pe larg și ce trebuie să știi, o să vorbim pe larg azi.

Însă, până să vorbim despre principalele cauze ale impotenței, trebuie să ții minte ce ți-am zis mai sus: că episoadele izolate de ,,aoleu, nu mi se mai scoală, n-o să mai pot f**e niciodată’’ nu trebuie să te îngrijoreze.

Deci…

Ce este impotența la bărbați?

Într-un articol anterior despre disfuncții sexuale masculine am vorbit despre impotență, care e una dintre cele mai întâlnite tulburări de dinamică sexuală. Am suferit și eu de treaba asta, m-am simțit nasol, însă asta nu înseamnă că și tu trebuie să te simți la fel. Mai ales că există soluții. Nu e ca și cum rămâi cu p**a-n repaus, fluturând în vânt, pe veci.

Probabil ești familiar cu termenul de impotent. De multe ori, e folosit și ca jignire, ceea ce, din punctul meu de vedere, e de c***t. Însă, în termeni medicali, atunci când vorbim de impotență, ne referim la (disclaimer de exprimări prețioase) incapacitatea de:

  • a avea o erecție;
  • a menține o erecție fermă în timpul actului sexual.

Da, știu, sună horror. Plus, să-ți vezi p**a că se simte ca o banană moale și prea coaptă e nasol rău. Dar trebuie să discutăm și despre chestiile astea. Dacă le băgăm sub preș, asta nu înseamnă că dispar.

Impotența la bărbați – cauze principale

Știi cum se manifesta impotența la bărbați, dar de ce apare? Păi hai să vedem.

Cauze psihologice ale impotenței

Impotența e strâns legată și de sănătatea ta mentală. Nu ai cum să faci scheme în pat cu partenera dacă nu ești ok la capul de pe umeri. Cred că știm amândoi că cel de pe umeri îl influențează în mod direct pe cel din pantaloni.Așa că îți recomand să mergi la un psihoterapeut dacă te simți copleșit de gânduri, nu te poți concentra sau ești anxios din anumite motive.

Vezi și probleme psihologice care afectează erecția.

Cauze fizice ale impotenței

Aici e o listă destul de lungă. Nu o să acopăr totul, dar o să punctez principalele cauze. Vrei mai multe informații? Atunci medicul urolog e cel pe care trebuie să-l întrebi ce și cum.

Una dintre cauzele principale ale impotenței la bărbați este nivelul scăzut de testosteron, unul dintre cei mai importanți hormoni masculini. Un nivel scăzut de testosteron se traduce prin: oboseală, episoade depresive, 0 chef de sex.

O altă cauză fizică a impotenței este reprezentată de tulburările de circulație ale sângelui sau boala vasculară periferică. Gândește-te la faptul că boala asta afectează orice tip de arteră sau venă. Faci singur legăturile.

Impotența la bărbați cauze

A treia cauză a impotenței la bărbați sunt kilogramele în plus. Ai multe kilograme peste greutatea ta normală? Atunci e posibil să ai probleme și cu domnul general.

O altă cauză a impotenței este boala Peyronie sau așa-zisul penis curbat. Un grad de curbare extrem duce la impotență sau probleme de ejaculare.

Obiceiurile nesănătoase constituie altă cauză a impotenței. Tot ce înseamnă exces de alcool, nicotină, mâncare exagerat de procesată sau lipsa mișcării are consecințe nu tocmai plăcute.

Cum se tratează impotența la bărbați

În primul rând, nu trebuie să te îngrijorezi. E o problemă pe care o are orice purtător de p**ă măcar de câteva ori în viață. În al doilea rând, dacă vezi că nu o poți scula nici cu slujbe, mai mult de 3 luni, mergi la un urolog să-ți recomande un set de analize. Fă sport regulat și mănâncă sănătos.

Dacă simți că nu e cazul să mergi la medic, dar domnul general refuză să se supună ordinului din cauza emoțiilor prea mari sau din alte motive, pastila pentru potență Pops te ajută să treci cu bine (chiar foarte bine) peste problemă. În 30 de minute, își face efectul, iar tu ești pregătit de acțiune. În plus, nu riști cu nimic. Primești banii înapoi dacă nu ai rezultate după ce iei o pastilă.

Acestea fiind spuse, îți doresc baftă la f***i și senzații tari. Hai, salutare, la mai mare și mai tare!

Lasă un răspuns