Hiperexcitabilitate sexuală masculină

Ce este hiperexcitabilitatea sexuală masculină?

Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce vrei să faci sex mereu?

Sau, mai bine zis, de ce ai chef de sex tot timpul și dacă acest lucru e sănătos?

Atunci trebuie să afli ce înseamnă hiperexcitabilitatea sexuală, care sunt posibilele cauze și cum poți gestiona această dorință sexuală excesivă.

Ce este hiperexcitabilitatea sexuală masculină?

Pe scurt, hiperexcitabilitatea sexuală e atunci când te exciți repede, ușor și vrei să treci la acțiune rapid. Chiar și de mai multe ori pe zi, de ce nu? Sună bine, dar pe termen lung nu e ceea ce pare și sunt sigur că știi și tu asta.

Ai crede că hiperexcitabilitatea sexuală este doar despre a face sex.

Însă, din păcate, e și despre consecințe, despre impactul pe care-l are afecțiunea asupra vieții tale personale.

Într-adevăr, poți avea o parteneră care să fie plină de pasiune și dorință exact ca tine. Însă cazurile de tipul acesta sunt destul de rare și, în cazul în care unul dintre voi își tratează problema, relația devine și ea trecut.

Mai trebuie să punctez faptul că, dacă suferi de hiperexcitabilitate sexuală masculină, sistemul nervos periferic și central este mult mai activ față de cel al unui om normal. Iar explicația ar fi că sistemul nervos periferic dă voie creierului și măduvei să primească informații și, în același timp, să trimită informații către alte zone diferite ale corpului.

Cauzele hiperexcitabilității sexuale masculine

Există mai multe cauze posibile ale hiperexcitabilității sexuale masculine, cum ar fi:

Simptomele hiperexcitabilității sexuale masculine

Simptomele hiperexcitabilității sexuale masculine includ o dorință sexuală persistentă și intensă, dificultăți în concentrare și performanță în activitățile zilnice, sentimente de stres, anxietate și depresie. Ca să nu mai vorbim de ejaculare precoce și nevoia de a te masturba în continuu.

Hiperexcitabilitatea sexuală masculină apare atunci când libidoul la bărbați este crescut, nivelul ridicat de testosteron fiind direct răspunzător de rapiditatea cu care obțin erecția.

Cum gestionezi hiperexcitabilitatea sexuală

Din fericire, hiperexcitabilitatea sexuală poate fi gestionată. Cum? În primul rând, trebuie să ajungi la un medic care să-ți dea un diagnostic corect. Iar medicul la care poți merge, în primă fază este cel urolog.

Apoi, e recomandat să faci o vizită unui psiholog cu care să discuți despre problemele pe care le întâmpini. Terapia poate fi utilă pentru bărbații care suferă de hiperexcitabilitate sexuală, în special cei care au cauze psihologice ale afecțiunii.

Un alt truc care te poate ajuta să gestionezi această afecțiune este renunțarea la filmele porno. Știu că e ușor de zis și nu neapărat și ușor de făcut, însă pe moment poți încerca să înlocuiești această activitate cu altă activitate, cum ar fi sportul, mai exact, ridicarea greutăților. Apucă-te de asta și o să-mi mulțumești după.

Și în final, e mai mult decât necesar să-ți schimbi stilul de viață. Renunță sau redu consumul de alcool, tutun, fă mai multă mișcare și încearcă tehnici de relaxare cum ar fi yoga și meditația.

Lasă un răspuns