Frica de impotență

Ți-e frică de impotență? Uite cum o tratezi

Salut! Pop la butoane. Ajungem să discutăm și de frica de impotență sau ne ascundem de propriile trăiri, așa cum o facem de obicei?

Pentru noi bărbații, sexul e parte importantă a vieții. Adică ce e mai frumos decât să știi că, vineri seara ai o întâlnire care sigur se va termina cu sex? Ori să-ți vezi femeia prin casă cum îți face cu ochiul ca și cum ți-ar zice: hai s-o punem în seara asta! Ca să nu mai vorbesc de cât de tare îți umflă orgoliul că știi cum să satisfaci o femeie, dac-o faci ca la carte.

Nimic nu e mai frumos. Sunt subiectiv, dar sincer, dacă ar fi să alegi între să vezi un film și să f*ți o femeie, sunt destul de convins c-o să alegi a doua variantă.

Toate bune și frumoase la capitolul ne place sexul, dar ce ne facem când apare frica de impotență? Nu e ca și cum există tip pe lumea asta care să nu se fi gândit măcar câteva secunde că, poate, la următoarea partidă, nu i se mai scoală.

Și da, frica de impotență chiar ne poate lua mințile. Cum adică să nu ni se mai scoale? Nouă? Păi nouă ni se scoală și ni se va scula mereu, ne zicem în gând. Dar mai e un gând acolo care-sfredelește bine: dar dacă…nu?

Frica de impotență – ce e și cum se manifestă

Frica de impotență se duce în direcția comportamentului bărbatului impotent și, dacă te-ai gândit la anxietatea de performanță sau alte probleme psihologice care afectează erecția, bingo, ți-ai dat seama ce și cum.

Atunci când situația o impune și supraviețuirea ta e în joc, e normal să-ți fie frică. Știi tu, ca pe vremuri, când oamenii erau încolțiți de animale sălbatice, de exemplu.

În zilele noastre, în societatea civilizată cel puțin, nu prea mai există chestii d-astea. Dar există, așa cum ți-am zis mai sus, anxietate.

În cazul nostru, există teama că viața ta sexuală s-ar putea termina într-o zi. Sau că următoarea erecție nu va mai exista. Poate tu nu ai probleme cu erecția propriu-zis, poate partidele tale de sex sunt mai mult decât ok. Însă ți-e frică de impotență și efectiv nu poți gândi rațional.

Ce e dubios e că frica asta de impotență, în cazul în care nu ai probleme cu potența sau ceva, chiar poate să fie una dintre cauzele erecție slabe. Ceea ce te poate face să crezi că ai pe bune impotență.  Știi doar că există cazuri în care impotența la 35 de ani devine realitate. Și tu nu prea vrei să ajungi acolo.

Da, frica de impotență se poate manifesta când nu există niciun semn că ceva ar merge prost. Dar se manifestă atunci când ai pățit-o de cel puțin de 2, 3 ori. Când nu ți s-a mai sculat, sau când ți s-a sculat pentru foarte puțin timp și te-ai trezit cu penisul moale. Atunci lovește frica de impotență.

Frica de impotență are tratament?

Ideea e că da, frica de impotență are tratament. Și poate fi mai ușor decât crezi. Doar că primul pas ca s-o vindeci e să accepți că o ai. Dacă ai o parteneră de viață, cu atât mai bine. Comunicarea ajută.

Man, știu că poate ți se pare aiurea că spun asta, dar dacă femeia te vede că faci măcar un pas în direcția asta, adică zici o vorbă, două în legătură cu frica de impotență, o să facă ea restul. Adică o să vorbească ea în locul tău, asta dacă ți-e teamă că nu poți detalia.

În al doilea rând, e bine să te documentezi, să știi clar ce este impotența și să nu te lași intimidat de faptul că uneori, în timpul actului se mai înmoaie și nu mai poți continua partida sau că nu ți se scoală de la emoții. Asta nu trebuie să fie neapărat impotență. Poate fi stres, poate fi lipsa chefului de sex, poate avea mai multe cauze.

Dacă vrei să elimini frica de impotență, poți face și analize pentru impotență, ca să vezi că ești sănătos tun și nu are de ce să-ți fie teamă. Dacă vezi negru pe alb că nu ai de ce să-ți faci griji, sunt sigur că-ți domolești și frica de impotență. Are sens?

Ca să nu mai vorbesc că un terapeut avizat poate să te scape de frica de impotență. Te poate ajuta să înțelegi că e totul în regulă și că nu ai de ce să-ți faci griji.

Mai bine să previi decât tratezi

Vestea nasoală e că frica de impotență blochează p*la. Dar vestea bună e că poți evita episoadele care-ți provoacă frica asta printr-un stil de viață sănătos, pastile potență și sport. Prevenirea impotenței nu e complicată, doar că trebuie să acorzi mai multă atenție prevenirii și soluțiilor, decât grijilor și fricilor.

N-o să-ți dau sfatul ăla cretin ca să nu te mai gândești la asta, știu că nu merge. Însă cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să ai cât mai multe dovezi care să șteargă frica de impotență. Dacă nu ai eșecuri în pat, dacă îți faci analize și ai un stil de viață sănătos, frica de impotență dispare. Pe pariu?

Pop te salută și-ți urează sex de calitate și spor la dat, fără frică de impotență!

Lasă un răspuns