Ejaculare precoce

Ejacularea precoce și ce să știi despre ea

Salut. Sunt Pop și am avut probleme cu ejacularea precoce. Știi tu, ejacularea precoce sau prematură, treaba aia când îți dai drumul mai repede decât ar trebui.

Partenera e nesatisfăcută, tu te frustrezi și te freci nervos în cap, pe cap (sau pe ambele) și-ți vine să plângi.

Mi-era cam nașpa să recunosc. Acum nu-mi mai e rușine să zic sau să scriu despre chestiile astea. Mai ales de când primesc mesaje că pe unii bărbați îi ajută ce scriu aici.

Ți-am zis că avut destul de multe probleme în ceea ce privește sexul și toată treaba asta cu f**aiul. Și ți-am mai zis și chestiile prin care am trecut. Și asta nu că mi-ar plăcea mie să-mi amintesc penibilul momentului. M-am gândit că, dacă le spun cuiva, în cazul ăsta, le scriu, vor ajuta pe cineva.

Sau, măcar, o să fie cineva care să nu se simtă singur.

Poate o să ți se pară că devin sentimental acum, dar știu cum e să treci prin așa ceva și să nu știi pe cine să întrebi. Să nu-ți permiți să mergi la un control de specialitate. Am trecut prin toate chestiile astea și știu cât de neplăcut și dezarmant e.

Așa că, sunt aici. Hai să vedem pe larg care-i faza cu ejacularea precoce.

Ejacularea precoce – ce înseamnă și care sunt cauzele

Nu e bărbat pe lumea asta care să nu fi avut măcar un episod de ejaculare precoce. Efectiv, nu există bărbat care să-și controleze erecția atât de bine mereu.

Lăsând la o parte faptul că apar grijile, stresul, poate anxietatea sexuală sau anxietatea de performanță, așa cum o știu eu. Ca să nu mai spun că poate mai sunt și alte probleme.

Dar s-o luăm de la început.

Pe românește, ejacularea precoce, așa cum ți-am mai zis, e atunci când ejaculezi prea repede. Și, de obicei când vezi fața partenerei că se schimbă așa dintr-odată. Și nu, nu zâmbește.

Dacă o dăm mai pe medical, treaba stă în felul următor: procesul de ejaculare este reglat la nivelul sistemului nervos central. Și atunci când e atins pragul de stimulare, creierul începe să trimită semnale către penis și hopa, domnul general începe să dea cu muniție.

Problema e când treaba asta apare la un timp foarte scurt de când începi actul sexual. Atunci, medicul care tratează impotența și alte tulburări de natură sexuală s-ar putea să-ți spună că că ai ejaculare precoce.

Ejacularea precoce poate avea multe cauze, atât biologice, cât și psihologice;

  • un nivel scăzut de testosteron, așa că ai grijă la alimentele care scad testosteronul;
  • consumul în exces de alcool și tutun;
  • infecții la nivelul aparatului reproducător;
  • expunerea prelungită la situații stresante;
  • episoade depresive;
  • anxietate de performanță.

Am vorbit într-un articol despre anumite probleme psihologice care afectează erecția și care pot afecta și ejacularea. Poate te ajută.

Ejacularea prematură – când e cazul să-ți faci griji

Atunci când vorbim despre ejacularea prematură, trebuie să ai în minte o chestie: că durata unei partide de sex depinde de la bărbat la bărbat. În medie, un act sexual ar dura în jur de 15-20 de minute. Așa că, dacă-ți dai drumul în 15 minute, asta nu înseamnă că suferi de ejaculare precoce.

Ejacularea prematură e atunci când ejaculezi în mai puțin de 60 de secunde sau chiar un minut de când ai început actul sexual. Când se întâmplă asta, e foarte posibil să ai probleme cu ejacularea. O să ai în minte numai ejaculez prea repede sau mă termin repede, te asigur. Asta dacă nu ai deja.

Din punctul meu de vedere nu trebuie neapărat să-ți faci griji, ejacularea prematură nu e o afecțiune severă. Însă, cu cât știi mai din timp de ea, cu atât mai bine.

Ejacularea precoce și remedii

Cred că te-ai obișnuit că nu te las cu p*la-n soare fără soluții. Pentru ejacularea precoce există și remedii, normal. Din fericire, ejacularea prematură nu este ceva grav. Dacă simți totuși că situația e nasoală, mergi la medic. Dacă nu, îți recomand leacuri populare pentru potență maximă la bărbați care te ajută și în caz de ejaculare precoce.

În plus, mai poți încerca și pastile pentru potență naturiste, care te ajută să obții control pe ejaculare. Așa, n-o să-ți mai faci griji că termini când nu trebuie, adică repede.

Sper că te-au ajutat sfaturile mele.

Spor la dat!

Lasă un răspuns