Ejaculare întârziată

Ejaculare întârziată sau cum e să-ți ia o veșnicie să-ți dai drumul

Salut! Sunt Pop și bine-ai venit la un episod nou din categoria ce și cum mai f*tem și noi. Invitata specială de azi e ejacularea întârziată.

E de bine, e de rău?

Știi cum se spune, unul dintre secretele vieții e moderația. Nu e bine s-o ai beton 15 ceasuri, dar nu e bine s-o ai nici flască. Mai ales că nu poți face nimic cu ea.

Hai să vedem totuși ce e ejacularea întârziată, care sunt cauzele și…cum se simte. Și când e cazul să mergi la medic.

Care-i faza cu ejacularea întârziată?

Când poți spune că ai ejacularea tardivă sau întârziată? Păi e simplu. Atunci când ai nevoie de stimulare o grămadă de timp ca să poți să-ți dai drumul. A, și partea cea mai nasoală e că există bărbați care nu-și pot da drumul deloc.

Sincer, nici nu știu de ce se numește întârziată dacă nu poți efectiv să ejaculezi deloc.

Asta e așa, pe scurt. Ce trebuie tu să știi este că nu trebuie să-ți faci griji dacă ți se întâmplă din când în când chestia asta. Adică nu ejaculezi nici după ce te f*ți o mică veșnicie (în timpi de penis). Asta se numește anejaculare.

E normal să ejaculezi greu atunci când nu ai chef de sex. Sau dacă ai anumite probleme psihologice care afectează erecția care nu te lasă în pace și nu te poți concentra efectiv pe actul sexual în sine.

Și mai e ceva: dacă ți se întâmplă o dată, de două sau chiar de câteva ori, dar nu consecutiv, e în regulă, nu ai de ce să te sperii. Totul devine o problemă atunci când faci sex de mai multe ori și n-ai luat, de exemplu o pastilă pentru potență, iar tu nu poți ejacula.

Faza e că atunci când iei o pastilă pentru potență, obții control pe ejaculare și poți s-o ții așa o grămadă de timp. Dar dacă nu ai luat și nu poți ejacula…

E ejacularea întârziată o disfuncție sexuală masculină?

Din păcate, da, ejacularea întârziată e o disfuncție sexuală și, repet, dacă n-ai luat ceva ajutor care-ți ține steagul sus, atunci s-ar putea să fie o problemă.

E recomandat să mergi la medicul care tratează impotența și alte disfuncții sexuale dacă vezi că problema nu trece de la sine sau ai îngrijorări cu privire la viața ta sexuală. Chiar nu glumesc când vine vorba de chestii de genul ăsta pentru că nu e de glumă.

Cauze ale ejaculării întârziate

Îți ziceam mai sus că nu poți ejacula dacă ai anumite probleme psihologice, cum ar fi anxietate, depresie sau altele. Pana mea, nu e ca și cum îți arde să te f*ți când ești anxios. Și știm cu toții că ejacularea e totuși un  proces destul de complex. Cum e și menținerea erecției.

Faza e că mai sunt și alte cauze pentru care nu poți ejacula. Ejacularea întârziată poate fi o consecință a mai multor chestii, cum ar fi:

  • consumul anumitor tipuri de medicamente;
  • consumului excesiv de alcool;
  • consumului excesiv de tutun;
  • anxietatea de performanță;
  • traumatisme la nivelul penisului.

Cum se simte atunci când nu poți ejacula

Ca naiba. Simți că-ți fuge pământul de sub picioare, chiar dacă tu dai cu spor acolo și femeia se simte bine. Și dai, și dai, și dai și dai mai tare, femeia începe să se schimbe la față că dai prea tare și nu te mai oprești. Și o doare.

Și tu tot nu poți să termini. Și te frustrezi. Și după asta e și mai rău.

Eu am pățit-o de vreo câteva ori, însă nimic grav. La mine era de la oboseală și anxietate, ambele cumulate. Însă am un prieten care suferă de anejaculare și nu e prea nostim. Și nu ai idee cât m-am chinuit să-l trimit la medic că nu voia nici în ruptul capului.

Ce să reții

Eu îți repet atât: dacă ai ejaculare întârziată și treaba asta se întâmplă consecutiv, atunci e cazul să mergi la medic. Fără scuze, fără griji. Încearcă să previi mai degrabă decât să tratezi că nu-i de joacă cu ejacularea întârziată.

Spor la dat!

Lasă un răspuns