Salut! Sunt Răzvan și bine te-am găsit. Sper. N-ai vreo problemă în ceea ce privește sexul, nu? Dacă ai, citește-mi blogul și vei afla atât de multe chestii despre capitolul ăsta încât o să te întrebi: unde ai fost, man, până acum?
Și, ca să fie treaba treabă, hai să discutăm astăzi despre ce sunt și care sunt cele mai frecvente disfuncții sexuale masculine. Da, știu, nu sunt ăla care să te mângâie cu discuții despre cât de mare armăsar ești tu, eu sunt tipul care-ți spune totul pe șleau despre sex și tot ce împlică asta, fie că e plăcut sau nu. Acestea fiind zise, hai să vedem.
Cuprins
Principalele disfuncții sexuale masculine și ce trebuie să știi
Am mai vorbit și cu alte ocazii despre disfuncții erectile și ce ar trebui să faci ca să le previi. Dar aprofundăm, că o informație în plus nu strică niciodată.
Poate nu-ți vine să crezi, dar un stil de viață sedentar combinat cu mâncare nesănătoasă și stres îți pot diminua libidoul sau cheful de sex. Plus, mai există și alte consecințe. Dar să revenim la ale noastre și să discutăm despre ce am promis.
Ca să nu existe niciun dubiu, atunci când vorbim despre tulburări de dinamică sexuală, ne referim la incapacitatea de iniția sau de duce la bun sfârșit un act sexual. Însă, nu uita că episoadele izolate de penis bleg nu se iau în calcul. Pentru astea, există pastile potență precum Pops, care te scapă din bucluc și te ajută să-ți pui elicea-n mișcare.
Acum fii atent și citește care sunt principalele disfuncții sexuale masculine.
Disfuncția erectilă
Una dintre cele mai întâlnite disfuncții sexuale masculine este disfuncția erectilă. Vorbim de ea atunci când nu poți iniția un contact sexual sau nu îl poți menține. Pe scurt, nu poți s-o scoli sau, dacă reușești s-o scoli, se blegește fix când ți-e lumea mai dragă. Dacă episoadele astea sunt frecvente și țin mai mult de 3 luni, află ce medic tratează impotența și fă-i o vizită. Ce trebuie să mai știi tu despre această disfuncție sexuală este că se poate manifesta indiferent de vârstă sau experiență sexuală. În plus, există două feluri:
- disfuncție erectilă psihogenă – de obicei, apare la tineri din cauza unor temeri legate de performanță (dacă n-o f**i bine, te vei simți nasol, iar gândul ăsta îți va bloca p**a și, din păcate, nu în erecție);
- disfuncție erectilă pe fond organic – apare la bărbații trecuți de 40 de ani care suferă de boli de inimă, diabet sau altele.
În afară de faptul că nu poți s-o scoli sau să menții o erecție mai de Doamne-Ajută, mai sunt și alte simptome pe care trebuie să le iei în calcul:
- cantitate mică de spermă în timpul ejaculării;
- scăderea libidoului;
- ejaculare întârziată.
Află mai multe despre cauzele erecției slabe.
Tulburări de ejaculare
Credeai că ai scăpat? Ha ha. Dacă impotența ar fi singura disfuncție sexuală la bărbați, ar fi bine. Dar, din păcate, nu e. Avem și tulburări de ejaculare de mai multe tipuri:
- ejacularea retrogradă – o cantitate de spermă ajunge în în vezica urinară prin uretră;
- ejacularea tardivă – întârzierea ejaculării;
- ejacularea prematură – ejacularea se produce înainte de penetrare sau imediat după.
După tulburările de ejaculare menționate mai sus, mai există ceva despre care trebuie să afli, și anume…
Boala Peyronie
Unii bărbați au p**a curbată de la natură și e ok. P**a vine în forme și mărimi diferite, așa că nu trebuie să-ți faci griji că n-arată ca-n pornăciuni. Însă, dacă e mai curbată decât ar fi normal, înseamnă că suferi de boala Peyronie.
Pe lângă gradul de curbură anormal al instrumentului, erecția poate deveni dureroasă, iar sexul la fel. Mergi la urolog dacă simți că ceva nu e în regulă.
Inhibiția libidoului sexual
Denumirea asta prețioasă se mai traduce și prin lipsa poftei de sex. Efectiv, nu ai poftă să faci nimic, parcă ți-e lene, ai senzația că oricum nu f**i așa cum ar trebui. Ce sens mai are să te apuci? Cheful de sex poate să-ți lipsească din două cauze:
- fizice – ai anumite boli precum diabet, hipertensiune arterială sau nivelul de testosteron este foarte scăzut;
- psihologice – anxietatea de performanță, stres profesional, depresie, traume sexuale anterioare.
Pun pariu că nu te-ai gândit că există atâtea afecțiuni care pot duce la nefericire în dormitor. Cert este că multe dintre ele pot fi prevenite. Urmează un stil de viață sănătos (nu exagera cu alcoolul și tutunul, mănâncă și salate din când în când și fă sport regulat), mergi la medic sau la psiholog, dacă simți că e necesar. Mai mult, poți apela și la suplimente naturiste.
Toate lucrurile au o rezolvare, chiar și-o p**ă strâmbă. Nu trebuie să pleci la drum cu sentimente de vinovăție sau cu temeri.
Te salut și-ți urez erecții tari ca piatra!