disfunctii erectile ce trebuie sa stii

Disfuncții erectile? Uite ce ar trebui să știi

Salut! Amicul tău la butoane. Ai 5 minute să vorbim despre disfuncții erectile? E ok, nu trebuie să te simți vinovat că ți se întâmplă asta.

Așa cum îți povesteam într-un articol anterior despre ce medic tratează impotența și cum toți avem penis și implicit greutăți pe cap, azi trebuie să vorbim mai pe larg și despre disfuncțiile erectile. Știm amândoi cât de rău ne poate da peste cap viața aspectul ăsta. Și cât de frustrant poate să fie să nu te bucuri nici tu, nici partenera ta de senzațiile alea incredibile.

În plus, dacă sexul nu merge bine, se f*t și alte aspecte din viața de cuplu, cum ar fi intimitatea. Da, da, intimitatea nu înseamnă numai sex, mai înseamnă și alte lucruri. Dar nu despre asta discutăm aici.

Și, cum bine știi, primul pas e să devii conștient de problemele pe care le ai printr-o discuție deschisă cu cineva de încredere. Eu sunt aici pentru tine. Hai să vorbim despre disfuncții erectile și cum să le previi.

Ce înseamnă să ai disfuncții erectile?

Una dintre cele mai nasoale chestii care ți se pot întâmpla este să ai probleme cu erecția. Când îți e lumea mai dragă, când senzațiile sunt mai plăcute, să te lovești de privirea confuză a partenerei e ultimul lucru pe care vrei să-l vezi.

Să ai disfuncții erectile înseamnă:

  • să-ți fie greu să ți se scoale de la bun început;
  • să nu ți se scoale nici dimineața, când cocoșul dă trezirea;
  • să ai o erecție mult prea slabă pentru a putea iniția un contact sexual;
  • să nu poți să-ți menții instrumentul țeapăn măcar câteva minute;
  • să ți se înmoaie în timpul contactului sexual și să nu mai poți finaliza.

Vreau să te anunț de la început că dacă pățești uneori să nu poți să-ți menții erecția sau chiar să nu poți obține una, e în regulă. Dacă pățești asta foarte des, atunci fă-i o vizită medicului urolog și vezi cum stă treaba de fapt.

Cum previi disfuncțiile erectile

Disfuncțiile sau problemele erectile sunt foarte întâlnite. De la puști de 20 de ani la bărbați în toată firea. Așa că, repet, să nu te gândești că ești nici primul nici ultimul care întâmpină așa ceva. Să ai probleme de genul ăsta în ziua de astăzi este perfect normal, mai ales dacă ai un job stresant, ai o relație nu prea fericită și ai multe griji pe cap care tot apar odată cu vârsta. Auzi, dar vestea bună știi care e? Că poți să previi problemele astea fără să-ți modifici rutina.

Fii atent. Disfuncțiile erectile pot apărea din multe cauze, iar cele mai multe sunt de ordin psihologic. Adică pui presiune pe tine că nu o să f**i bine, ai încrederea scăzută în tine, vrei să-ți impresionezi gagica și ți-e teamă să n-o dai în bară, plus multe alte motive. Lasă-o mai moale cu stresul și negativismul ăsta, serios! Asta nu te va duce nicăieri.

Altă cauză posibilă pentru disfuncții erectile e alimentația inadecvată. Man, ai grijă la aspectul ăsta: dacă ești atent la ce mănânci, nu numai că previi problemele cu erecția, dar îți păstrezi și corpul sănătos.

Plus, alimentația corectă îți mai oferă un avantaj: îți crește libidoul. Poți avea chef de sex nebun ca-n tinerețe, numai că trebuie să știi ce alimente să consumi. Vezi ce vitamine pentru creșterea libidoului la bărbați poți introduce în meniul tău zilnic pentru rezultate bune.

Bine, acum nu te aștepta ca asta să se întâmple peste noapte. Dacă mănânci 100 de grame de nuci o dată pe lună, libido-ul tău n-o s-o ia razna. Dar sigur te va ajuta.

Excesul de alcool și nicotină provoacă disfuncții erectile

Pe lângă alimentație, știi la ce trebuie să mai ai grijă? La băut și la fumat. Viciile astea două nu numai că-ți încetinesc și-ți îmbolnăvesc organismul, dar îți cam dau și o stare din aia de moleșeală maximă. Și dacă tu ești moleșit, p**a n-are cum să facă spectacol. Și nu, nu-ți spun, c***e, lasă-te de băut și de fumat că n-o mai poți scula. Eu sunt dator să te atenționez că nicio substanță în exces nu e bună, mai ales dacă duci consecințele acestor excese în dormitor.

Mai pe românește, dacă exagerezi cu consumul de băutură și țigări, o să ai parte de priviri nu tocmai prietenoase de la partenera ta. Iar tu o să te simți nasol că n-o s-o poți satisface. Așa că, dacă te știi cu berica în fiecare seară și pe lângă berică, sudezi țigările ca un tren accelerat, gândește-te cum ți se blegește în timpul unei partide de sex. Îți garantez că o să s-o lași mai moale.

Ce ar mai trebui să știi în ceea ce privește problemele cu erecția este că și mișcarea te ajută. Și nu mă refer doar la mișcarea de du-te vino cu Manuela sau cea cu partenera, ci la sport în aer liber, la sală sau chiar la tine acasă. Ai prieteni care și-o ard pe munte, merg la înot sau se plimbă în weekend cu bicla prin parc? Zic să nu-i mai refuzi de data asta și să-i însoțești. Mai schimbi aerul, îți mai crește încrederea-n sine.

A, încă ceva. Nu uita că pentru cazuri izolate de p**a neascultătoare, există întotdeauna pastila pentru potență Pops. Ți-o recomand pentru că nu conține bazaconii și-și face treaba repede, exact așa cum trebuie. În maxim 30 de minute, oriunde și oricând.

Lasă un răspuns