De ce femeile mimează orgasmul

De ce mimează femeile orgasmul?

Mai mulți prieteni mi-au zis la un moment dat că…

Glumesc, nu mi-a zis nimeni nimic. Nici nu cred că am discutat cu vreun prieten până acum despre orgasmul feminin.

Din punctul meu de vedere, ar trebui discutate lucrurile astea. Nu cu lux de amănunte cum fac eu pe website, ci între noi. Bine, asta ar însemna să ne și intereseze mai mult plăcerea partenerei. Dar nu de asta ești aici? Să înveți mai multe despre cum să-ți satisfaci mai bine partenera?

Există mai multe motive pentru care femeile aleg să mimeze orgasmul, iar motivele variază.

De la starea psihologică pe care o au în acel moment la relația lor cu partenerul…și altele.

Dar hai să vedem pe larg ce și cum.

Femeile mimează orgasmul din cauza presiunii sociale

În cultura noastră, orgasmul feminin este considerat un simbol al plăcerii sexuale și al satisfacției. Așa că, femeile sunt adesea sub presiunea socială de a-și arăta plăcerea și de a-și demonstra satisfacția în timpul actului sexual. Și uite cât de ușor e să ajungi la mimat, ca femeie.

Problema încrederii în sine

Multe femei au probleme de încredere în sine în ceea ce privește sexualitatea lor. Aceste probleme pot fi cauzate de experiențe sexuale anterioare negative sau de o lipsă de cunoștințe despre propriul corp și propriile nevoi sexuale.

Ca urmare, ele pot mima orgasmul pentru a ascunde că nu se simt confortabil sau pentru a evita adevăratele lor nevoi sexuale. Vorbim despre fanteziile sexuale la femei, desigur.

Problemele în relație duc la mimarea orgasmului

Mimarea orgasmului poate fi un semn al unor probleme în relația dintre parteneri. Femeile ar putea să mimeze orgasmul pentru a-i face pe parteneri să se simtă mai încrezători în abilitățile lor sexuale sau pentru a preveni conflictele și tensiunile din relație.

De ce mint femeile că se simt bine în pat. De ce femeile mimează orgasmul

De asemenea, mimarea orgasmului poate fi un mod de a păstra o relație, în ciuda lipsei de satisfacție sexuală.

Plus că, gândește-te doar cum te-ai simți tu dacă partenera ta ți-ar spune direct că nu a avut orgasm. Ai lua-o un pic personal, nu-i așa? Ei bine, ea fix asta nu ar vrea.

Lipsa de stimulare adecvată

Mai știi că vorbeam noi la un moment dat de zone erogene la femei? Încerci, însă nu prea ai idee ce să faci? Partenera ta s-ar putea să mimeze orgasmul doar ca să te vadă satisfăcut, să-ți răsplătească munca.

Din păcate (sau din fericire) femeile sunt mult mai sensibile și au nevoi mai complexe în ceea ce privește stimularea sexuală. Dacă partenerul nu e capabil să le ofere stimularea adecvată, femeile ajung să mimeze orgasmul și din cauza a ceea ce am zis mai sus, și pentru a evita frustrarea celuilalt.

Orgasmele multiple și tipurile de orgasme

Habar nu ai cât de tare se pune accentul pe orgasme multiple când vine vorba de plăcerea feminină. Că vine vorba de reviste online sau alte chestii de genul ăsta, femeile sunt presate ,,să simtă’’ , să fie la apogeu mereu. Chiar dacă e posibil ca partenerii lor să nu știe că există mai multe tipuri de orgasm feminin.

Așa că, imaginează-ți doar. Tu, dacă ai fi în locul lor, nu te-ai simți nevoit să mimezi orgasmul?

Din câte poți observa, mimarea orgasmului la femei ține de foarte mulți factori. Și nu-ți închipui că o femeie face asta de drag. Normal că își dorește să simtă plăcerea, normal că își dorește și ea să știe cum e să ai nu orgasme multiple neapărat, dar măcar unul.

Sfatul meu este să vorbești deschis cu partenera ta. Știu, poate fi dificil, însă crede-mă, dacă duci discuția asta la bun sfârșit, s-ar putea să ai parte de revelația vieții tale. Iar partenera ta să-ți spună nevoi are pentru ca lucrurile să meargă bine în dormitor și pentru ea.

Lasă un răspuns