De ce mi se scoală mereu?

De ce mi se scoală mereu? E o întrebare pe care mi-a adresat-o un pic zăpăcit un coleg de liceu, acum mulți ani, uitându-se la mine supărat și speriat.

Cred că ți-ai dat seama că nu acum ceva timp nu avea acces la informație ca acum, la un singur click distanță. Și de educație sexuală la școală nici nu se punea problema.

Totul era super tabu, nu discutam despre sex decât așa, în secret, iar dacă aveam vreun amic cu ceva probleme sau cu episoade din alea de nu mi se mai scoală, era chinul de pe lume.

Așa că m-am uitat la el candid. Nu știam atunci cum să-i explic că și eu am aceeași problemă. Că și eu simt că mi se scoală atunci când o fată care arată fain trece pe lângă mine. Sau când eram la ora de sport, țin minte că o dată sau de două ori efectiv nu mă puteam controla. Și a trebuit să plec la toaletă și să mă calmez.

Mi se scoală mereu. Sunt sănătos
Sursă foto: 123rf.com

Eram foarte rușinat și credeam că numai eu sunt slab și nu sunt în stare să-mi controlez emoțiile. Și că toți ceilalți colegi sunt ok. Cumva, întrebarea celuilalt coleg m-a ajutat, m-a făcut să-mi dau seama că nu sunt singurul care pățește asta.

Dar mi-a fost rușine să-i spun că și eu pățesc să mi se scoale mereu și i-am zis că nu știu, chiar nu știu de ce i se scoală aiurea.

Îmi pare rău.

Însă acum, după experiența de viață (și de sală)

Acum, după ce experiența de viață își spune cuvântul, pot să răspund la întrebarea asta. Cu asumare.

Vrei să afli și tu?

De ce mi se scoală mereu?

În primul rând, poate ești adolescent. La vârsta asta atât de fragedă, cu toții hormonii care-și fac de cap prin corp, n-are cum să nu ți se scoale mereu, îți garantez. Vorba unui amic: dacă bătea vântul un pic mai tare, simțeam că mi se scoală.

În al doilea rând, un alt răspuns la întrebarea de ce mi se scoală mereu este excitarea. Și cred că e destul de evident că atunci când avem fantezii sexuale sau ne gândim la jocuri erotice, se întâmplă lucruri acolo jos.

E ceva normal și firesc. Asta înseamnă că totul merge cum trebuie și mecanismul nu trebuie uns neapărat, dacă mă înțelegi.

Motive pentru care mi se scoala mereu
                                                                                             Sursă foto: 123rf.com

În al treilea rând, iei pastile pentru potență? Pastilele pentru potență naturiste au efectul ăsta. Bineînțeles, doar după ce le iei. Însă poți constata că în decurs de o noapte să termini și după aceea să ți se scoale iar, să termini și să ți se scoale iar și tot așa de câteva ori bune.

În al patrulea rând, cum stai cu masturbarea? Nu zice nimeni că nu există beneficii ale masturbării, însă faza e că masturbarea excesivă îți produce o erecție mecanică și de-aia poți să te mai trezești că ți se scoală așa, una două. Las-o mai moale sau treci pe masturbament, adică la masturbarea care crește potența. Și nu lua în seamă miturile despre masturbare, că mai rău îți faci.

În al cincilea rând, s-ar putea să ai libidoul foarte ridicat. Libidoul la bărbați crescut e un semn bun la un bărbat tânăr însă, în același timp poate să reprezinte și un dezechilibru, adică un nivel mult prea ridicat de testosteron. Dacă ai probleme, nu strică să ceri ajutorului unui medic.

Ce să reții dacă ți se scoală mereu

În concluzie, ai grijă de propriul corp și fii atent la ce-i faci. Acum ți se scoală mereu, apoi te întrebi de ce nu se mai scoală la al doilea număr. Acum, lăsând gluma la o parte, dacă ai episoade din astea dese în care se tot scoală și nu știi ce să faci, mergi la medic. Și fii atent, tot ce e în exces se poate întoarce împotriva ta la un moment dat.

Lasă un răspuns