Este ciocolata afrodisiac

Ciocolata afrodisiacă: mit sau realitate?

Ca antrenor personal, trebuie să fiu mereu la curent cu ultimele descoperiri în materie de nutriție. Nu de alta, dar atunci când alcătuiesc planuri alimentare, mă trezesc de multe ori cu întrebări de la clienți care mă iau prin surprindere.

E bine să știi un lucru despre mine: nu-mi place să fiu luat pe nepregătite. De aceea, citesc tot ce-mi pică în mână despre alimente, rețete de mâncăruri sănătoase și, mai nou despre mituri alimentare. Mai exact, dacă ciocolata e afrodisiacă sau nu.

M-a întrebat un client ieri dacă ciocolata crește libidoul la bărbați. Voiam să fiu sigur de răspunsul pe care i-l dau, așa că m-am documentat puțin. Și am aflat chestii mai mult decât interesante. Dacă pentru mine au fost interesante, cred că și pentru tine vor fi. Și, cu siguranță o să-i suscite interesul și clientului meu.

Dar, pentru persoanele noi de aici, mă gândesc că ar fi bine să clarificăm ce sunt afrodisiacele.

Ce sunt afrodisiacele?

Conform dicționarului, afrodisiacele sunt substanțe care stimulează impulsurile sexuale, mai exact, stimulează dorința sexuală, cresc libidoul. Există afrodisiace naturale, cum ar fi legumele pentru potență care cresc libidoul:

Desigur, există și fructe pentru potență care pot acționa ca și afrodisiace, cum ar fi bananele, rodia, merele, mango.

Toate legumele și fructele pe care le-am enumerat mai sus, pe lângă cocktailuri afrodisiace și vinul afrodisiac, au un impact bun asupra vieții tale sexuale, alături de un stil de viață sănătos, desigur.

Ciocolata poate fi afrodisiacă?

Acum, că ai aflat ce sunt alimentele afrodisiace, sigur aștepți un răspuns la următoarea întrebare: este ciocolata afrodisiacă? Adică poți mânca orice fel de ciocolată și să-ți fie stimulat libidoul?

Răspunsul este nu. Într-adevăr, ciocolata conține anumite substanțe cu anumite beneficii asupra organismului tău, cum ar fi teobromina, o substanță care acționează ca stimulent cardiac sau anumiți antioxidanți, dar nu este afrodisiacă, doar are o imagine de afrodisiac, mai bine zis, o reputație. Într-adevăr, este recunoscut faptul că ciocolata îți schimbă starea de spirit datorită feniletilaminei, o substanță care ajută la eliberarea endorfinelor, hormonii fericirii.

Ciocolata afrodisiacă

Cel puțin, nu cea normală, din comerț. Dacă vrei să-ți crești libidoul, încearcă alimentele pe care ți le-am recomandat mai sus, legume respectiv fructe și pastile potență pe bază de plante afrodisiace.

E logic. Ca ciocolata să fie afrodisiacă, ar fi trebuit să conțină substanțe afrodisiace. Faptul că ajută la eliberarea endorfinelor nu o face afrodisiac, ci doar un aliment foarte dorit de către creier (datorită conținutului de zahăr și grăsimi, substanțe pe care acesta le iubește).

Doar știi că, atunci când ești stresat, simți nevoia să mănânci ceva dulce. Fă un test și data viitoare când nu ești în apele tale, mănâncă ciocolată. Dacă îți stimulează libidoul și simți nevoia să faci sex, să-mi spui și mie de unde ai cumpărat ciocolata respectivă.

Însă vei vedea că ciocolata nu e afrodisiacă, doar în cazul în care conține anumite substanțe cu rol afrodisiac.

Ciocolata afrodisiac: mit sau realitate?

Din ce am văzut mai sus, ciocolata afrodisiacă este mai degrabă mit și nu realitate. Concluzia este că există ciocolată afrodisiac însă numai dacă și conține astfel de ingrediente. Cea din comerț are doar o reputație foarte bine fundamentată.

De acum încolo, dacă o să-ți spună cineva să mănânci ciocolată că îți crește libidoul, îi poți spune direct că ajută la eliberarea endorfinelor și te face mai fericit. Dacă fericirea duce și la sex, nu ai decât să afli.

This Post Has 2 Comments

  1. Yoyo Ciprian

    Am consumat ciocolata afrodisiaca si mi-a crescut libidoul.

Lasă un răspuns