Care sunt cauzele disfuncției erectile

Care sunt cauzele disfuncției erectile ?

Salutare. Bine te-am regăsit! Știai că peste o treime din bărbații trecuți de 40 de ani din România suferă de disfuncții erectile? 

De aceea, vreau să explorăm împreună câteva cauze disfuncții erectile și să-ți ofer informații valoroase pentru a te ajuta să înțelegi mai bine care-i treaba cu incapacitatea bărbatului de a obține sau menține o erecție.

Practic, o să-ți spun care sunt cauzele disfuncțiilor, o să vedem care sunt provocările cu care ne putem confrunta odată cu apariția impotenței și cum putem găsi un aliat de nădejde în preparatele naturiste pentru potență.

Vei descoperi mici trucuri care te vor ajuta să dobândești o perspectivă mai clară asupra vieții tale sexuale și vei afla că există soluții la îndemâna fiecărui bărbat care vrea să combată tulburările disfuncției erectile.

Disfuncția erectilă: cum se manifestă

Ce știu eu de la mine și alți amici de la sală este că disfuncția erectilă este atunci când nu ți se scoală. E incapacitatea de a obține și de a menține suficient o erecție. 

Cu alte cuvinte, dacă în mod normal la orice bărbat erecția apare ușor, în cazul impotenței, aceasta întârzie să-și facă apariția sau nu mai vine deloc. Alte posibile simptome sunt când ți se înmoaie, ejacularea precoce, pierdea erecției în timpul sexului, lipsa libidoului sau cantitatea redusă de spermă.

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât șansele de a dezvolta afecțiuni asociate cu funcția erectilă, sunt din ce în ce mai mari. Totul depinde de stilul de viață cât și de eventualele probleme fizice sau emoționale care ne-au influențat sănătatea pe parcursul vieții.

Cauze disfuncții erectile

Problemele de natură sexuală sunt atât de natură psihică, cât și de natură fizică. 

În plus, cei mai mulți bărbați care sunt afectați de disfuncțiile erectile spun că suferă în urma combinațiilor între factorii fizici și cei psihologici, iar identificarea cauzelor specifice este esențială pentru un tratament adecvat și eficient. Printre acești bărbați, mă aflu și eu.

Recunosc, am avut o perioadă în care nu reușeam să mențin o erecție. Pe atunci eram mai sedentar ca acum și aveam mai puțină forță fizică și psihică. Ca să nu spun că aveam probleme serioase cu încrederea în sine.

Hai să vorbim, pe scurt despre cauzele disfuncției erectile:

Cauze psihologice pentru disfuncții erectile

Afecțiunile psihologice sunt cea mai frecventă cauză pentru disfuncțiile de natură sexuală masculină. Ele creează un lanț de reacții emoționale care scad stima de sine și pot afecta relațiile amoroase și sexuale.

Cu alte cuvinte, disfuncțiile erectile se pot declanșa pe fond emoțional și astfel libidoul scade și se creează un blocaj la nivelul sistemului nervos care afectează direct erecția.

Dacă ești anxios, obosit sau nemulțumit de tine, e normal să nu-ți mai coboare sângele la cap, nu-i așa?  Eu zic că e bine să identifici cauza și apoi să încerci să comunici. Ar trebui să vorbești despre asta atât cu partenera, cât și cu un medic specialist (fie urolog, sexolog sau terapeut). Sunt niște lucruri care te ajută să remediezi problema pe termen lung. 

cauze disfunctii erectile barbat trist

Cauze fizice

După cum spuneam, cele mai multe dintre cauzele fizice (biologice) ale disfuncției erectile pot fi urmare a unor afecțiuni care există deja în corpul tău.

Care sunt cele mai frecvente cauze fizice?

  • Afecțiunile cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza și hipertensiunea arterială, care pot afecta fluxul de sânge către zona genitală.
  • Diabetul zaharat poate deteriora nervii și vasele de sânge esențiale pentru o erecție normală. 
  • Tulburările hormonale, în special nivelul scăzut de testosteron, pot juca un rol semnificativ în disfuncția erectilă. 
  • Leziunile nervilor cauzate de accidente sau intervenții chirurgicale pot afecta transmiterea semnalelor dintre creier și penis.
  • Efectele secundare ale anumitor medicamente, cum ar fi antidepresivele, diureticele și medicamentele pentru tratarea hipertensiunii, pot fi responsabile de apariția disfuncției erectile. 

Alte cauze fizice pot include consumul excesiv de alcool, fumatul, obezitatea și sedentarismul, toate având un impact negativ asupra sănătății sexuale masculine.

Alege preparate naturiste care ameliorează cauzele disfuncției sexuale

Preparatele naturiste pentru potență sunt o metodă eficientă de vindecare a disfuncțiilor erectile.

Aici mă refer cu precădere la stimulentele de potență, care au rolul de a contribui semnificativ la creșterea stimei de sine și de a îndeplini obiectivele personale în ceea ce privește performanța din dormitor.

Acestea sunt realizate din extracte de plante afrodisiace care acționează prin propriile resurse ale corpului. Spre exemplu, Pops e un stimulent pentru potență care se asigură că nu te termini prea repede și îți face penisul tare. Cu alte cuvinte, Pops se ocupă de erecție, tu te ocupi de parteneră. E un fel de Viagra naturală, dacă mă întrebi pe mine.

Pastila o poți lua ocazional, când ai probleme cu erecția sau când ai nevoie de mai multă încredere în tine. Partea faină este că ai nevoie doar de 30 de minute până să-și facă efectul, aproape cât 2 pahare de vin.

În concluzie, cauzele disfuncției erectile pot fi atât fizice, cât și psihologice. Ține minte, cele mai puțin invazive metode pentru tratarea afecțiunii sunt stimulentele pentru potență, stilul de viață sănătos și mișcarea. 

Pare dificil să treci cu bine peste disfuncția erectilă, dar nu e. Dacă am reușit eu, sunt convins că poți și tu. Hai, te salut. 

Pe curând,

Răzvan

Lasă un răspuns