Cafeaua și testosteronul

Consumul de cafea și nivelul testosteronului sau cum să crești rapid pofta de sex

Salut! Pop la butoane, cu întrebări de milioane și răspunsuri la fel. Uite întrebarea de azi: oare cafeaua și nivelul de testosteron al bărbaților au vreo legătură? Adică, ai chef de sex și potență maximă dacă bei cafea regulat? Sau mai multă ca de obicei?

Că, până la urmă, asta ne interesează.

Cum avem erecții puternice de fiecare dată când vrem să facem sex. Cum să avem chef s-o punem de fiecare dată când vrea partenera. Și cum să nu mai avem probleme cu potența.

Din ce am aflat, cofeina, consumată în cantități nesimțite, crește nivelul de cortizol, care tradus înseamnă stres. Iar stresul, vrei, nu vrei, te duce la probleme cu erecția, în cazuri grave, poate chiar la impotență funcțională.

Dar aici e vorba de altceva, aparent cafeaua crește nivelul de testosteron și bum, se întâmplăchestii mișto pentru tine și partenera ta.

Bună dimineața la cafea și efectele băuturii negre

Unii au un ritual: dau cu bună dimineața la cafea. Adică dau la b*ci dimineața și apoi dau o cafea pe gât.

Unii beau cafeaua și apoi dau cu spor. Inclusiv eu.

Într-adevăr, nu fac asta în fiecare dimineață, dar mi-am dat seama că atunci când o fac, parcă merge sexul altfel. Și mai ales sexul dimineața, care-i cel mai bun.

Ceea ce mă aduce în punctul în care să-ți povestesc și ție ce efecte are pentru mine cafeaua când vreau să f*t. Că poate cine știe, te ajută.

Nu știu cum îți place ție cafeaua sau cum o bei, dar mie-mi place neagră. Și-ntr-o cană cât mai mare. Dar nu atât de mare încât să fac infarct.

După ce o beau, îmi dă energie, logic. Energie cât să f*t ca mașina de cusut. Însă, ce am observat eu, o chestie super importantă, că parcă durează mai mult partida de sex. Asta e impresia mea și mi-a fost și confirmată. Poate combinat cu erecția de dimineața, cine știe.

Apoi, am sesizat că nu mai am tendința aia să despic firu-n patru. Care, uneori mă duce la anxietate de performanță când stau și mă întreb dacă știu, până la vârsta asta să satisfac o femeie sau ba.

Mai și vorbesc cu ea, dar știi cum e, am și eu orgoliul meu uneori.

Da, pentru mine, de cele mai multe ori, cafeaua are efectele astea: îmi dă energie și mă ajută să nu mă mai gândesc aiurea. Și parcă îmi ridică un pic și pofta de sex la fileu.

Din tot ce am zis eu aici, ar părea că o cafea, sau mai bine zis, cafeaua, ar avea legătură cu testosteronul sau cu creșterea lui.

Dar care-i faza cu cafeaua și testosteronul, până la urmă? Influențează în vreun fel sau nu?

Cafeaua și testosteronul sau câtă cafea să bei

După ce am făcut eu legătura asta că s-ar putea ca atunci când beau cafea, nivelul meu de testosteron să crească, m-am gândit să mă documentez mai bine.

Dar înainte de documentat, trebuie să înțelegi cum funcționează toată treaba asta, care-i faza cu cafeaua și testosteronul.

Știi că ți-am mai vorbit despre ce este libidoul la bărbați și de ce nu e ok să scadă. Și dacă scade, ce poți face să determini creșterea libidoului rapid.

Ei bine, libidoul ăsta e dorința sexuală, determinată de nivelul de testosteron, hormonul sexului. Dacă e scăzut, n-ai chef de sex. Dacă e acolo unde trebuie, n-ai probleme.

În plus, un libidou scăzut poate fi și una dintre cauzele erecției slabe.

Și cafeaua ce face, teoretic? Crește nivelul testosteronului.

Ai înțeles magia?

Și, ca să-mi susțin teoria, ghici ce am găsit.

S-a făcut un studiu, publicat pe PubMed și s-a descoperit că un consum normal de cafea duce la creșterea nivelului de testosteron la bărbați.

Dar știi că eu sunt sincer cu tine, așa că nu o să-ți ascund faptul că studiul nu a avut mulți participanți, deci concluziile la care au ajuns cercetătorii trebuie luate cu un pic de sare, cum zice englezul.

Și oricum, mai sunt și alți factori de luat în considerare la capitolul ăsta. Să nu crezi că dacă ai un stil de viață de c*cat și bei cafea gata, o să ai potență maximă. În plus, trebuie să ai grijă și cu cafeaua, mai ales dacă ai probleme cu inima. Consumul mare de cofeină nu e indicat.

Cafeaua care crește testosteronul sau cum să ai chef de sex

Cafeaua crește testosteronul? Poate că da, poate că nu. Dar eu ți-am vândut un pont. Poate funcționează și la tine. Posibil ca în viitorul apropiat, să mai facă ăștia studii legate de cum influențează cafeaua nivelul testosteronului.

Până atunci, ca să n-ai probleme la capitolul erecție sau să te trezești că se scoală dar nu se întărește, îți recomand să încerci Pops pastile pentru potență, care-și fac efectul în doar jumătate de oră. Plus că nu-ți trebuie studii ca să citești cum se administrează pastilele de potență Pops. Ia-le la nevoie și totul o să fie bine.

Ca să-ți crești rapid pofta de sex, îți recomand muncă constantă, adică un stil de viață sănătos. Poate crezi că râd de tine, dar dacă vei încerca ce-ți spun eu aici, o să vezi diferența:

Îți mai urez doar atât, spor la dat!

Lasă un răspuns