Berea provoacă impotență la bărbați

Berea provoacă impotență? Mit sau realitate

Astăzi trebuie să-ți spun ceva care mi-a adus un pic zâmbetul pe buze. Am vorbit cu un client la sală și l-am întrebat așa, fără legătură cu firul discuției noastre de până atunci:

-Care a fost ultima ta întrebare pe Google?

A rămas perplex pentru o secundă și a zis că a căutat ceva legat de un restaurant. I-am zis că a mea a fost dacă berea provoacă impotență. Și că am fost îndeajuns de curios încât să aflu dacă e mit sau realitate.

M-a întrebat:

-De ce am căutat fix asta?

I-am răspuns:

– Din curiozitate. Pentru că trebuie să fii mereu curios în legătură cu sănătatea ta.

Recunosc, m-am simțit un pic mândru că l-am pus pe gânduri.

Berea provoacă impotență la bărbați
Sursă foto: Pexels

Până să-mi dau seama că nimic, dar nimic nu e bun în exces, și să renunț la alimente care afectează potența, (am aflat de ele abia după ani întregi de excese culinare) ca să nu mai vorbesc de erecție și durata partidei de sex, mâncam o grămadă. Orice. Ca să nu mai spun de băutură, Iar berea era pe primul loc.

La mine, berea era un fel de apă, ce să mă mai ascund după deget.

Asta, până am vrut să încerc și pastile de potență cu alcool însă m-am documentat înainte și mi-am dat seama că nu e prea bună combinația.

Episodul acesta mi-a dat de gândit. Oricum, nu eram prea ok la partea cu sexul, aveam episoade prea dese de aoleu, nu mi se mai scoală, ori mă trezeam că în timpul actului se înmoaie.

Ziceam că trebuie să merg de urgență la medicul care tratează impotența ca să văd ce-mi zice. Înainte, râdeam de ideea de impotență la bărbați. Cum adică să nu mai am eu erecții puternice?

Ei bine, nu. Și asta din cauza berii. Aparent, berea chiar provoacă impotență. Și nu, nu e un mit.

Berea chiar provoacă impotență?

Dacă pentru tine e un șoc, imaginează-ți cum a fost pentru mine să aflu că berea provoacă impotență. Acum, dacă stau să mă gândesc, cred că eram și un pic alcoolic. Bine, un pic mai mult, dar asta e altă poveste.

Da, berea creează impotență. Și e cumva logic, dacă stăm să ne gândim. Știi doar că alcoolul în general, fie că vorbim de vin, bere sau tărie, afectează potența bărbaților.

Normal, vorbim de consumul în exces. Altfel, ți-am povestit în articolul cu băuturi care cresc potența că un pahar de vin roșu sec face minuni în pat din când în când. Ce să mai, vinul roșu e afrodisiac, dacă nu știai.

Dar asta nu trebuie să devină o rutină, cum a devenit la mine berea.

Berea provoacă impotență funcțională
Sursă foto: Pexels

Ideea e că alcoolul în exces, în cazul de față berea, provoacă impotența prin simplul fapt că încetinește capacitatea de a funcționa a sistemului nervos central. Dacă bei mereu, toate percepțiile tale sunt alterate. Tu crezi că faci treabă, dar de fapt, nu faci nimic.

Bineînțeles, dacă se întâmplă asta, ești deja beat.

Ca să nu mai menționez faptul că berea consumată în exces nu doar că provoacă impotență, te și îngrașă.

Berea înainte de sex provoacă impotență temporară?

Berea consumată în exces provoacă impotență și, mai mult decât atât, îți alterează simțurile. Însă berea înainte de sex provoacă impotență temporară. Și nu, nu vorbim de impotență la 35 de ani ori impotență funcțională. Vorbim de ceva temporar, dar care îți poate afecta psihicul.

Într-adevăr, contează și toleranța pe care o ai asupra alcoolului. Însă, un consum peste medie nu numai că te face să ajungi la impotență temporară, dar te va face să ai și probleme cu ejacularea.

Aparent, da. Așa cum îți mai spuneam, alcoolul slăbește percepția stimulilor externi care sunt responsabili de mecanismul de erecție și de menținere a erecției. De exemplu, partenera ta e acolo, prezentă, lângă tine și tu te uiți la ea, mai ai un pic și începi să sforăi.

Nu sună prea bine nu? Știu. Eu am pățit-o și am zis că nu-mi mai trebuie.

Consumul de alcool în exces provoacă impotență

Din câte ți-am povestit aici, berea provoacă impotență. Deci nu e mit, e realitate. Consumată în cantități industriale și pe termen lung, berea nu numai că provoacă impotență, dar te și îngrașă.

În plus, știi ce zic eu, tot ce e în exces nu e bun. Indiferent că vorbim de ciocolată sau bere, nu e bun. Și, dacă vrei ceva de calitate, încearcă pastile potență, ca să nu ai probleme cu erecții moi, cu ejaculare precoce sau altele.

Și fă sport.

Lasă un răspuns