Anxietatea sexuală la bărbați

Anxietatea sexuală la bărbați și ce ar trebui să știi

Te salut! Pop la butoane, așa cum te-am obișnuit. Prietene, azi e o zi de sărbătoare. Și știi de ce? Pentru că o să vorbim despre anxietatea sexuală la bărbați.

O să vorbim despre cât de greu ne e să ne f*tem dacă suntem stresați sau anxioși.

Și cum putem s-o facem să nu mai fie așa.

Care-i faza cu anxietatea de performanță

La fel cum știi și tu, cum știu și eu, să fii bărbat presupune o presiune destul de mare.

Mai ales când vine vorba de f*tai.

Vrei să nu ai probleme la capitolul cum să satisfaci o femeie. Indiferent de relația în care ești, vrei să f*ți femeia de să te țină minte.

Și să mai vrea și a doua oară, și a treia oară.

Și nu-mi zice că nu e adevărat. Doar suntem între noi.

Eh, faza e că presiunea asta îngreunează p*la, metaforic vorbind.

Și uite așa nu știi de ce ai episoade din alea în care zici că nu mi se mai scoală. Episoade din alea de crezi că trebuie să afli ce medic tratează impotența că tu sigur ai așa ceva.

Dacă se întâmplă să n-o poți scula o dată sau de două ori, scenariile astea vor mânca din tine, la propriu și la figurat. Și când e s-o faci, le derulezi în minte de zeci de ori.

Te gândești că nu ești îndeajuns de bun, că nu meriți nimic. Că nu ești în stare să-ți satisfaci femeia.

Dacă gagică-ta se mai uită și la filme d-alea siropoase pe care eu le urăsc sincer, pentru că nu reflectă deloc realitatea, și îi vezi pe ăia ce fericiți sunt acolo, îți vine s-o iei la sănătoasa.

Știi tu că noi am mai vorbit despre anxietatea de performanță și alte probleme psihologice care-ți pot afecta erecția.

Dacă ai exclus cauzele organice, adică știi că nu ești impotent și nu ai probleme cu erecția din cauza asta, atunci e posibil să ai impotență psihică sau anxietate de performanță.

Cauzele anxietății de performanță

Așa cum ziceam mai sus, una dintre cauzele faptului că ai probleme cu erecția se datorează gândului că nu ești suficient de bun și că nu poți performa cum trebuie.

Îmi dai dreptate?

Însă trebuie să fii conștient de faptul că treaba asta se poate întâmpla la toate vârstele, deci nu te gândi că ești prea tânăr sau prea în vârstă.

Alte cauze ale anxietății sexuale:

  • ai o percepție negativă în legătură cu propriul corp și asta îți afectează stima de sine;
  • ești îngrijorat că durata unei partide de sex va fi prea scurtă, iar partenera ta nu va fi satisfăcută cum îți dorești;
  • ți-e teamă că partenera ta nu va avea orgasm;
  • crezi că mărimea preferată de femei e fix aia pe care nu o ai tu;
  • ai alte probleme pe care le aduci cu tine în dormitor.

Cum depășești anxietatea sexuală

Din câte observi, anxietatea sexuală la bărbați nu e deloc mișto. E chiar opusul.

Probabil ai trecut și tu prin așa ceva, dar n-ai știut care-i faza, cum se numește și ce trebuie să faci.

Și eu am trecut prin asta și pot să-ți spun că după ce m-am perpelit mult timp, am zis că trebuie să găsesc niște soluții. Și să le aplic. Uite ce ai putea să faci și tu, dacă suferi de așa ceva.

Vorbește cu partenera

Înainte de orice f*tai și orice altă chestie, vorbește cu femeia ta. Știi vorba aia, mi-a fost greu, mi-a fost rușine, dar la urmă mi-a fost bine.

Dacă nu-i spui temerile tale, femeia o să interpreteze că n-o mai vrei sau că nu e suficient de atrăgătoare pentru tine.

Și de aici se nasc alte probleme.

Nu sări niciodată peste preludiu.

Dacă faci preludiu (și îți recomand cu tărie să nu renunți niciodată la asta, că pornoacele sunt bullsh*t), ai mai mult timp să-ți pregătești corpul pentru ce urmează.

Ia o pastilă

O pastilă pentru potență naturistă poate face minuni. Gândește-te că poate să-ți redea încrederea în sine și, în același timp, nu trebuie să-ți mai faci griji că nu-ți vei satisface partenera. În plus, nu trebuie să-ți faci griji de efecte adverse și alte prostii. Pastila se ocupă de erecție și tu te ocupi de parteneră, atât de simplu e.

Și nu, nu creează dependență, dacă te întrebi.

Ia o pauză

Dacă nu poți să te concentrezi asupra actului sexual, fă o pauză de câteva săptămâni. Astfel, e posibil să scapi de presiune, de anxietate sexuală și să ai și chef de sex. Nu e o soluție de durată, e una de moment, dar cine știe, poate o să te ajute.

Vorbește cu un psiholog

Dacă nu merge nimic și anxietatea sexuală e încă acolo, apelează la ajutor specializat. Așa o să descoperi mai repede care e problema de fapt și ce te împiedică.

Ce să reții

Anxietatea sexuală sau anxietatea de performanță nu numai că-ți afectează erecția, dar te afectează mult și din punct de vedere psihologic.

Așa că apelează la ajutor specializat dacă e cazul, vorbește cu partenera deschis despre ce probleme întâmpini și nu uita că toți suntem nesiguri.

Pop te salută!

This Post Has 2 Comments

  1. Andrei

    Foarte bun articolul M-am regăsit. Am comandat o cutie de pops. Doamne ajuta !

Lasă un răspuns