Bărbat tânăr trist care e supărat că suferă de anorgasmie masculină

Ce este anorgasmia masculină?

Ai auzit de anorgasmia masculină?

Dacă ți s-a întâmplat (sau încă ți se întâmplă) să faci sex și să nu ai orgasm, sunt multe șanse să te confrunți cu această afecțiune.

Eu nu pățit-o, dar am avut un prieten bun care a trecut prin asta. Și s-a rezolvat cu bine, în final.

Însă te sfătuiesc să pleci la drum cu ideea că se poate repara.

Azi vreau să explorăm în detaliu ce înseamnă anorgasmia masculină, de ce se întâmplă și cum poți depăși această provocare. Plus, afli și sfaturi practice pentru a-ți îmbunătăți experiența sexuală, că doar așa ne știm.

Ce este anorgasmia masculină?

Așa cum te-am obișnuit, începem cu începutul, adică îți spun ce este.

Anorgasmia masculină se traduce prin dificultatea pe care o are un bărbat să atingă orgasmul pe durata partidei de sex. Sau incapabilitatea.

Îți dai seama că treaba asta e o sursă mare de frustrare pentru bărbații care experimentează așa ceva. Însă e important să știi că dacă treci prin așa ceva, nu ești singurul. Și că există tratament.

Tipuri de anorgasmie masculină

Ca să știi, există mai multe tipuri de anorgasmie masculină, cum ar fi:

  • anorgasmia primară (când nu s-a atins niciodată orgasmul);
  • anorgasmia secundară (când orgasmul a fost atins o dată, dar acum nu se mai poate);
  • anorgasmia situțională (când se întâmplă doar în anumite circumstanțe).

Cauzele anorgasmiei masculine

Anorgasmia masculină poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv cauze fizice, psihologice sau cauze legate de relație în care te afli. Dar să le enumăr pe cele fizice:

  • diabetul;
  • hipertensiunea arterială;
  • dereglări hormonale;
  • efecte secundare ale medicamentelor.

Factorii psihologici, cum ar fi stresul, anxietatea, depresia sau experiențele traumatice pot influența și ei anorgasmia masculină. Mai ții minte când îți spuneam despre probleme psihologice care îți afectează erecția?

Prietenul meu a pățit să aibă un episod de disfuncție erectilă iar partenera lui de atunci nu numai că s-a jucat grav cu sentimentele lui, ci și-a bătut joc de ce s-a întâmplat în ultimul hal. De atunci, a făcut cunoștință cu anorgasmia.

Numai eu știu cât l-am bătut la cap să meargă la medic…

Când vine vorba de anorgasmia masculină, trebuie să știi că problemele relaționale sau dificultățile de comunicare în cuplu joacă un rol principal în apariția ei. E simplu: dacă nu comunici cu partenera ta și nu-i spui ce te deranjează, s-ar putea să nu ai orgasm.

Vorbiți, vorbiți, vorbiți.

Cum depășești anorgasmia masculină

Am ajuns aici și e bine să știi că există mai multe modalități prin care poți depăși anorgasmia masculină.

În primul rând, comunicarea deschisă și sinceră cu partenera ta este esențială. Ea trebuie să înțeleagă situația și să-ți ofere sprijin. Însă partea grea tot de tine ține. De ce? Pentru că trebuie să-i spui cu subiect și predicat cum să te susțină. Poate vrei doar să stea lângă tine și să tacă, să nu te bombardeze cu sfaturi și soluții. Însă ea nu știe asta dacă nu-i spui.

Un alt pas important este să consulți un specialist în domeniu, cum ar fi un terapeut sexual sau un medic urolog. Aceștia pot investiga cauzele subiacente ale anorgasmiei masculine și pot oferi un plan de tratament personalizat.

Tratamentul pentru anorgasmia masculină poate implica terapia individuală sau de cuplu, în funcție de caz. Terapia cognitiv-comportamentală poate fi utilă în identificarea și abordarea factorilor psihologici care contribuie la anorgasmie.

Aici, terapeutul te va ajuta să-ți explorezi gândurile, emoțiile și comportamentele legate de sexualitate și să dezvolți strategii pentru a depăși aceste probleme.

Tratamente alternative pentru anorgasmia masculină

În paralel cu tratamentul profesional, poți încerca și anumite tehnici și strategii acasă pentru a-ți spori plăcerea sexuală.

Masturbarea ghidată

Explorează-ți propriul corp și descoperă ce îți place în timpul masturbării. Poți încerca diverse tehnici și stimulente pentru a-ți spori excitația și pentru a învăța să răspunzi mai ușor la stimularea sexuală.

Exercițiile Kegel

Aceste exerciții implică contractarea și relaxarea mușchilor pelvieni și pot ajuta la creșterea controlului orgasmic. Poți încerca și exerciții pentru creșterea potenței.

Tehnicile de control pentru respirație

Asemănătoare cu tehnicile de respirație pentru ejaculare precoce, aceste tehnici de respirație te pot ajuta la relaxarea și concentrarea minții, ajutându-te să atingi orgasmul.

Explorarea erotică

Descoperă împreună cu partenera ta diverse modalități de stimulare sexuală care să vă ofere plăcere amândurora. Experimentați cu diferite tehnici, poziții sexuale și jocuri erotice pentru a vă îmbunătăți conexiunea sexuală.

Nu uita că fiecare persoană este unică și că procesul de depășire a anorgasmiei masculine poate dura.

Sfatul meu: fii răbdător. Atunci când nu mai poți, se vor deschide porțile.

This Post Has One Comment

  1. mogu

    Acest articol explorând anorgasmia masculină este excelent! Este foarte bine documentat și detaliază subiectul într-un mod clar și concis. Acest lucru poate ajuta cu siguranță bărbații care se confruntă cu această afecțiune să înțeleagă și să trateze această problemă. Felicitări pentru acest lucru utile!

Lasă un răspuns