Alimente care afectează potența

Ce alimente afectează potența și erecția la bărbați

Azi vreau să vorbim despre alimentație și cât de importantă e. Mai exact, despre alimente care afectează potența.

Știi doar că sunt antrenor de fitness de ceva timp, practic întreaga mea viață se învârtește în jurul sportul și alimentației sănătoase.

Însă am zis și o mai zic, probabil treaba asta despre mâncare nu e neapărat un subiect pe care să-l vorbești la bere cu băieții. Sau poate nici nu te-ai gândit la asta până acum.

Că mâncarea îți poate afecta potența.

Mâncarea nesănătoasă afectează potența

Vești proaste: să știi că poate.

Și nu e deloc plăcut când se întâmplă. Am avut și eu revelația asta și, după ce mi-am dat seama ce-mi cauzează probleme cu erecția am zis că trebuie să schimb ceva, altfel îmi iau adio de la sex.

Dacă nu ții cont de câteva reguli, mănânci alimente bogate în calorii goale (adică fără substanțe nutritive) atunci nu te aștepta la minuni.

Organismul o să funcționeze exact așa cum îl tratezi: îi dai mâncare nasoală, o să se comporte nasol. Ai grijă un pic de alimentația ta, atunci și organismul o să se comporte ok.

Dar hai să nu divaghez. Uite ce alimente afectează potența, mai exact ce nu trebuie să mănânci ca să nu ai surprize neplăcute în dormitor și să te simți mai bine.

Alimente care afectează potența

Probabil ți-ai dat seama că prăjelile și fast food-ul sunt ok atât timp cât nu există în meniul tău.

Lăsând gluma la o parte și departe de a fi mai catolici decât Papa, să vedem care sunt celelalte alimente care nu numai că-ți taie fărâma de chef de sex pe care o mai ai uneori, dar te și împiedică să faci sex de calitate. Ca să nu mai spun de faptul că te împiedică să arăți bine.

Excesul de zahăr îți afectează viața sexuală

Pe vremea când mă mai uitam și eu la televizor, rula reclama aia cu excesul de sare, zahăr și grăsimi îți afectează sănătatea. Sau ceva de genul ăsta. Dacă te uiți la televizor mai mult ca mine, sigur o știi.

Ideea e că, dacă bagi mult zahăr în organism, ca să fie procesat, e nevoie de cantități mari de insulină. Ceea ce determină un nivel scăzut de testosteron. Deci, când dacă vrei să faci sex , alege lăptucile, nu prăjitura, oricât de apetisant ar arăta.

Sarea afectează potența?Prea multă sare afectează potența și erecția la bărbați

,,Excesul de sare, zahăr și grăsimi…’’ exact așa începe reclama aceea de la TV care, cel mai probabil, ți se pare foarte plictisitoare. Da, nici excesul de sare nu e bun. Mai ales dacă ai probleme cu tensiunea. Și nu numai că-ți omoară potența, dar îți taie și libidoul.

Așa că, dacă vrei potență maximă, fără exces de sare, da?

Alcoolul în exces și potența

Eu știu că atunci când am vorbit despre băuturi care cresc potența ți-am zis că poți bea vin roșu. Și încă îmi mențin ideea. Că altfel nu adăugam ,,în exces’’ în titlu, vezi?

Alcoolul afectează erecția și scade potența la bărbați

 

Băutura e bună atât timp cât nu exagerezi cu ea. A, și dacă vrei să încerci pastile potență, să nu le combini cu băutura pentru că nu o să mai aibă efectul pe care îl aștepți.

Și da, vinul roșu e afrodisiac și ajută potența, însă în cantitate limitată.

Soia scade testosteronul

Vorbeam de chestii nesănătoase și uite că apare o chestie relativ sănătoasă în listă. Dar ce e cu soia? Face parte din lista de alimente care afectează potența? Aparent da. Și eu am rămas șocat când am auzit.

Dacă-ți place, nu trebuie să renunți la ea complet, ci doar să reduci cantitatea. Ultimele studii au arătat că scade testosteronul. Din cauza aceasta, cheful tău de sex dispare.

Uleiurile vegetale afectează erecția pe termen lung?

Data viitoare când vrei să-ți faci o salată sau vrei să-ți gătești ceva acasă, îți recomand cu căldură să folosești uleiul de măsline presat la rece. Acesta nu conține grăsimi rele care să-ți afecteze organismul și, implicit erecția.

Ce să reții

Din câte poți observa, există alimente care îți pot afecta serios potența. Sper să ții cont de ele și data viitoare când mâncarea nesănătoasă îți face cu ochiul.

Sfatul pe care ți-l pot da este că nu trebuie să exagerezi și să consumi chestiile din lista de mai sus în cantități cât mai mici.

Lasă un răspuns